25 / 04 / 2024

İstanbul'da 140 futbol sahası büyüklüğündeki alan betonlaşmaktan kurtuldu!

İstanbul'da 140 futbol sahası büyüklüğündeki alan betonlaşmaktan kurtuldu!

Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilen fakat AVM yapılmak istenen Küçükçekmece’deki 1 milyon metrekarelik arazi kurtuldu.



İstanbul Küçükçekmece'de yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazi kampüslerini bir araya toplaması için Marmara Üniversitesi'ne tahsis edildi. Fakat daha sonra ana kampüsün Maltepe'de yapılmasına karar verilince söz konusu yeşil alan AVM, rezidans ve otel imarına açıldı. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, istinaf Mahkemesi arazinin imar planlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

KAMU YARARI YOK

Mahkeme kararında; uygulama imar planının kamu yararı, planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılıp onaylandığı bildirdi. 1 milyon metrekarelik alan yaklaşık 140 futbol sahası kadar bir alana denk geliyor.

Konu gündeme geldiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı plan değişikliğine Küçükçekmece Belediyesi'nin o dönemki CHP'li meclis üyeleri Erhan Aslaner, Bekir Güler, Nurettin Aydın ve Enis Koçak tarafından iptal davası açmış ve İstanbul 12. İdare Mahkemesi davayı 12 Aralık 2018 tarihli kararla reddetti. Bunun üzerine CHP'li Erhan Aslaner kararın kaldırılmasını talep ederek İstinaf Mahkemesi'ne gitti. Mahkeme de kamu yararı olmadığını bildirdi.  Böylece dev alan beton yığını olmaktan da kurtulmuş oldu.

İşte o yeşil alan


İstanbul da 140 futbol sahası büyüklüğündeki alan betonlaşmaktan kurtuldu!

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI


İstinaf Mahkemesi, alana inşa edilmesi istenen AVM ve otel inşaatının şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.

İstanbul’da bir milyon metrekarelik arazinin imar planı iptal edildi!


Geri Dön