27 / 04 / 2024

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.



İstanbul da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

KAZDIKÇA OSMANLI VE BİZANS'A AİT KASABA KALINTILARI ÇIKACAK

Uzmanlar, yıkım devam ettikçe daha fazla kalıntılara da rastlanacağını ifade ederek, bölgenin yoğun dokusu nedeniyle yıkımı yapılan binanın kaçak olarka inşa edildiğini tahmin ettiklerini söyledi. Kazı çalışmasının bir uzman denetiminde çok dikkatli yapılması gerektğine dikkat çekiliyor. Bölgenin Osmanlı ve Bizans kasabası nedeniyle kazı devam edip aşağıya doğru indikçe Osmanlı ve Bizans'a ait kalıntıların çıkması bekleniyor. Uzmanlar kazı alanında çok eski İstanbullu yapıların olduğunu bu nedenle her aşamanın çok dikkatle takip edilmelisi gerektiğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön