26 / 04 / 2024

İstanbul'da 60 milyon yolcu kapasiteli havaalanı yapılacak!

İstanbul'da 60 milyon yolcu kapasiteli havaalanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havacılıkta Türkiye'nin nereden nereye geldiğini açıkladı...



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım pazar günü Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile bir sağlık firmasının ortaklaşa düzenlediği ''Önce check-in, sonra check-up'' kampanyasına katıldıktan sonra TÖSHİD'in verdiği iftar yemeğinde yer aldı.

Türkiye'nin havacılıktaki bu başarısı hem bölge ülkelerinin hem de dünyanın gelişmiş ülkelerinin dikkatini çekmeye başladığını dile getiren Bakan Yıldırım şunları söyledi:

"THY'nin 59 uçağı vardı, şimdi zannediyorum ki 150'yi geçti. Yeni hedeflerini açıkladılar 210 adet uçak. Dolayısıyla bizim sürekli yeni havaalanları yapma ihtiyacımız var. Atatürk Havaalanı günde 900 trafiği geçti. Bu gelişmeler karşısında yeni bir havaalanı ihtiyacını gözden kaçırmamak lazım. Yine 2023 hedeflerinde İstanbul'da 60 milyon yolcu kapasiteli havaalanı öngörümüz var. Bunun çalışmalarını şimdiden başlattık. Aynı şekilde Türkiye'de 30 milyon kapasiteli iki ve 15 milyon kapasiteli üç havaalanı da yapacağız. Havacılıktaki prensibimiz şu, Türkiye'nin herhangi bir noktasında bulunan bir vatandaşımız, kuzeye, güneye, doğuya, batıya yüz kilometre bölünmüş yolla otoyolla gittiğinde mutlaka bir havaalanına rastlayacak. Hava yolu artık halkın yolu oldu" dedi.
Takvim


Geri Dön