26 / 04 / 2024

İstanbul'da bir çok şehir parkı hayat bulacak!

İstanbul'da bir çok şehir parkı hayat bulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un bir çok yerinde yeşil alandan oluşan park inşa ediyor. Zeytinburnu, Bakırköy, Kadıköy, Beylikdüzü, Çağlayan ve Fatih ilçelerinde yeni şehir parkları kuruluyor...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu'na bir milyon metrekarelik dev bir şehir parkı yapacak. Park, Çırpıcı Çayırı ve Veliefendi Hipodromu birleştirilerek oluşturulacak. Bu yeşil alandan 3 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Parkın oluşturulması için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor... 


Bakırköy Belediyesi, Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan Millet Parkı'nda yeni bir düzenleme yaptı, parkın yeşil alanı yüzde 30 artırıldı. Oyun alanı, fıskiyeli havuzu ve açık hava spor alanı da bulunan parkın yenilenmiş hali Millet Gezi Parkı adıyla önceki gün hizmete girdi. Parkta ağaç sayısı da artırıldı. 


Beylikdüzü Marina'ya erguvan ağaçlarıyla çevrili, oyun gruplarının ve spor aletlerinin bulunduğu bir park yapıldı. Geçtiğimiz günlerde hizmete giren parka, Adana'da Hava Oyunları Festivali'nde görev yaparken kullandığı uçağın yere çakılması sonucu hayatını kaybeden gökyüzü muhabiri Murat Öztürk'ün adı verildi. 


KADIKÖY Şu anda otopark olarak kullanılan Kadıköy Kuşdili Çayırı'na AVM projesi, çok tartışılmış, geçtiğimiz günlerde de imar planı iptal edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kuşdili Çayırı'nın yeşil alana dönüştürüleceğini açıkladı. Alanın park haline gelmesiyle Kadıköy için önemli bir nefes alma noktası doğacak. 


Çağlayan'daki Abide-i Hürriyet Anıtı'nın bulunduğu alanda yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Daha önce atıl durumda bulunan alanda başlatılan düzenleme çalışmaları kapsamında anıtın çevresindeki alana çim ekildi, çiçek ve ağaçlar dikildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından alanın eylül ayında açılışının yapılması hedefleniyor. 


Fatih belediyesi, Mevlânâkapı'daki surların kenarında bulunan ve kamulaştırılan eski bir fabrikayı yıkarak yerine 3 bin 600 metrekarelik yaşam parkı yapıyor. Dün, ilk adım olarak fabrikanın yıkımı gerçekleştirildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yedikule'den Ayvansaray'a kadar olan surların iç tarafını yeşil alana dönüştüreceğiz" dedi. 


Habertürk


Geri Dön