25 / 04 / 2024

İstanbul'da büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul'da büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul Üsküdar'da başlayacak kentsel dönüşümde üç mahalle daha eklendi. Böylelikle ilçede 22 bin 155 bağımsız birim bağımsız birim yenilecek. 



İstanbul Üsküdar'da dev dönüşüm başlıyor. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre;  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde 140 bin metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak. 

En büyüklerden olacak 

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 4 bin 500 bağımsız birimin yenileceğini dile getirdi. Böylelikle Kirazlıtepe Mahallesi’nden sonra Küplüce Ferah ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde de dönüşüm başlayacak. Yapılan çalışmayla ilçede toplam 22 bin 155 bağımsız birim yenilecek.  

İstanbul da büyük dönüşüm başlıyor!

Türkiye genelinde 6.7 milyon riskli yapının yenilenmesi çalışmalarının hızlandığın söyleyen  Bakan Kurum, “Üsküdar Kirazlıtepe’de kentsel dönüşüm çalışmaları 2019’da başladı. İlk etabı ağustosta ikinci ve üçüncü etapları da 2022 sonu tamamlanacak dönüşüm projeleriyle 566 bina, 1.595 bağımsız birimin dönüşümü gerçekleşmiş olacak. Şimdi bu ilçemizde Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi’nde 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini, belki de İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projelerinin biri olacak süreci başlatıyoruz” şeklinde konuştu. 

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!


Geri Dön