26 / 04 / 2024

İstanbul'da Erzurum yatırımları konuşuldu!

İstanbul'da Erzurum yatırımları konuşuldu!

Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, İstanbul'da yaşayan Erzurumlu iş adamlarıyla 'Erzurum'a yatırım' konusu konuşuldu.



Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, İstanbul'da yaşayan Erzurumlu iş adamlarıyla 'Erzurum'a yatırım' konusu konuşuldu.


Maltepe'de bir otelde gerçekleşen toplantıya Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır (AKP), Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eski Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum derneklerinin yöneticileri ve iş adamları katıldı.


Vali Azizoğlu, Erzurum'un cazibe merkezi ilan edilmesinin ardından Erzurumlu iş adamlarıyla bir araya gelmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. Erzurum'da bürokrasi noktasında yatırımcının önünün tamamen açık olduğuna dikkati çekten Vali Seyfettin Azizoğlu, gerçekten ticaret için gayet makul bir kente sahip olduklarını hatırlattı. Erzurum'un Karadeniz sahiline yakın, ana yol güzergahında Kafkaslar'a açıldığına işaret eden Azizoğlu, üretime dayalı fabrikalar kurulacağını Erzurum'un çok daha hızlı gelişeceğini bildirdi. Erzurum'da yatırımcı için arsa problemi olmadığını vurgulayan Vali Azizoğlu, 2. OSB'ye ilave olarak bin dönümlük arazinin katılması için Bilim ve Sanayi Bakanlığı'na müracaat ettiklerini ifade etti. Vali Azizoğlu, şunları söyledi:


"Erzurum'a yerli yabancı çok sayıda firma yatırım yapmak için sıraya girdi. Biz yarın sizlerin gelip 'Keşke bize de söyleseydiniz, yatırım yapardık' dememeniz için bu toplantıyı düzenledik. Erzurum'a hizmet için buradayız. Eğer sizler de yatırım yapmak isterseniz arsa sıkıntımız yok, her zaman yardımcı oluruz. Devlet olarak biz, iş adamlarının gelmesi için her türlü fedakarlığı yapıyoruz."


SEKMEN: BİZ TÜM KAPILARI AÇACAĞIZ


Erzurum'un cazibe merkezi ilan edilmesinin ardından gerçekleşen teşvikleri anlatmak istediklerini bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, iş adamlarına yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. Mehmet Sekmen, şöyle konuştu:


"Erzurum büyük bir avantajın içinde. Hükümetimiz Erzurum'u cazibe merkezi ilan ederek önemli bir yol açmıştır. Şehrimizin gelişmesi, istihdam sorununun ortadan kalkması için bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Ben, hiç bir iş adamımız duygusal davransın istemiyorum. Kar edemeyeceğiniz bir yatırımı getirmenizi de istemiyorum. Devletimiz cazibe merkezi ilanı adında büyük teşvikler veriyor. Yatırımlarınızı gelin Erzurum'da da yapın. Biz şehrin yöneticileri olarak, elimizden geleni yapıyoruz. Şu an yatırım yapılması için hiç bir sorun yok. Her şey tamamen yolunda. Yeter ki siz niyetlenin ve bize gelin. Biz gerekli tüm kapıları açacağız. Kış turizmi için Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yenilik yaptık. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde 60 gün gibi kısa bir sürede 60 projeyi tamamladık. İnsanlar artık Erzurum'u çok iyi tanıyor. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile futbol takımlarının gözdesi olduk."


Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı da cazibe merkezi ilan edilen Erzurum'un iş dünyası için önemli bir fırsatlar sunduğunu bildirdi. Her iki milletvekili de iş adamlarını Erzurum'a yatırım yapmaya davet ettiler.


Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan iş adamları, protokole cazibe merkezi hakkında sorular yöneltti. Bazı iş adamları ise Erzurum'a okul yaptırmak istediklerini belirttiler.


Milliyet


Geri Dön