25 / 04 / 2024

İstanbul'da ev fiyatlarının en düşük olduğu 10 ilçe!

İstanbul'da ev fiyatlarının en düşük olduğu 10 ilçe!

İstanbul'da orta, hatta orta üstü gelirli vatandaş için şehrin merkezi lokasyonlarında ev sahibi olmak hayal oldu. İstanbul'da en ucuz ilçede dahi ortalama metrekare fiyatı 2 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçede ise metrekare fiyatı 18 bin TL'ye ulaşıyor.



İstanbul'da her geçen gün artan nüfusla birlikte yeni yaşam alanları oluşturuluyor. Alt ya da orta gelirli vatandaş şehrin uzak ve gelişen bölgelerinde ev alıyor ya da kiralıyor.  Yapılan araştırmaya göre İstanbul’da en ucuz evler şu şekilde sıralanıyor;


İstanbul'da en ucuz ev nerede?

  1. Esenyurt
  2. Sultangazi
  3. Beylikdüzü
  4. Avcılar
  5. Silivri
  6. Arnavutköy
  7. Esenler
  8. Sancaktepe
  9. Sultanbeyli
  10. Pendik


En ucuz metrekare fiyatı 2 bin TL'yi aşıyor

İstanbul'da en ucuz ilçede dahi ortalama metrekare fiyatı 2 bin lirayı aşıyor. 0-5 yaş arası binalarda ev uygun fiyatlı ev Esenyurt’ta yer alırken, bu bölgede dahi 100 metrekare bir evin fiyatı 218 bini aşıyor.


En pahalı metrekare 18 bin TL

İstanbul’da en pahalı ilçe olarak ise Beşiktaş öne çıkıyor. Beşiktaş’ta ise metrekare fiyatı 18 bini aşıyor ve en ucuz ilçenin 8 katının da üstüne çıkıyor.


Türkiye Veri İşleme Merkezi Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Ömer Türkoğlu, “Dar gelirli vatandaşların tercih ettiği ilçelerde 100 metrekare bir evin kirası 800 lira ile 1250 lira arasında değişiyor. Ortalama metrekare kira bedeli Arnavutköy ve Çatalca için 8 lira, Esenyurt ve Sultangazi için 10 lira, Avcılar, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenler ve Sultanbeyli için 11 lira, Başakşehir için de 12 lira” dedi. 


Konuta talep sürüyor

Hem İstanbul hem de ülke genelinde konuta talep hala canlı. Dar ve orta gelirli vatandaş uygun fiyatlı konut projelerine yoğun ilgi gösteriyor. Bunu kura ile satışa sunulan projelerden anlamak mümkün. Son olarak  TOKİ  aylık 603 liradan başlayan taksitle orta gelirli vatandaşa Kayaşehir’de konut imkânı sunduğunu açıkladı. Kura ile sahibini bulacak 1892 eve başvurular 5 Eylül’de yapılacak. Resmi başvuru başlamadığı halde 2 günde fırsatı duyan 3 bin vatandaş TOKİ’nin bilgilendirme merkezine başvurdu.


15 soruda TOKİ Kayaşehir projesi 2017! 


İstanbul da ev fiyatlarının en düşük olduğu 10 ilçe!


İstanbul da ev fiyatlarının en düşük olduğu 10 ilçe!


Hürriyet 


Geri Dön