26 / 04 / 2024

İstanbul’da gayrimenkul ticareti hız kaybetmiyor!

İstanbul’da gayrimenkul ticareti hız kaybetmiyor!

İstanbul’un doğu yakasından neredeyse Kocaeli’ye kadar dolan ve projeleşen alanlar artık pek çok yatırımcıyı İstanbul’un batısına yönlendiriyor. İstanbul’da gayrimenkul ticareti, hız kaybetmiyor. 



İstanbul’da gayrimenkul ticareti, hız kaybetmeden devam ediyor. İstanbul’un doğu yakasından neredeyse Kocaeli’ye kadar dolan ve projeleşen alanlar artık pek çok yatırımcıyı İstanbul’un batısına doğru yönlendiriyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre 3. Havalimanı, Kanal İstanbul Projesi, Kuzey Marmara Otobanı, Yeni Metro Hattı da yıllar önce İstanbul’un batı aksını işaret etmekteydi. Özellikle Kuzey Marmara Otobanı ile birlikte neredeyse Tekirdağ ile birleşen İstanbul’un, ilerleyen yıllarda yapılacak dev projelerle doğu aksı gibi batı aksının da tamamen dolacağı öngörülüyor.

Özellikle arazi ticaretlerinde yaşanan hareketlilik ve sorunlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları dile getirdi;

“Yaklaşık 5 yıl önce 3. Havalimanı ve Kanal Projesi civarında, bilhassa Arnavutköy bölgesinde dönen büyük rant gelişmeleri, son dönemlerde Silivri ilçesine kadar kaymış durumda. İstanbul’un batısındaki son ilçesi Silivri, neredeyse İstanbul merkezi aratmayacak arazi ve konut fiyatları ile artık İstanbul’dan hiç de uzak değil. Özel üniversitelerin ve Kuzey Marmara Otobanı projesinden sonra inşaat firmalarının bile yoğun olarak yatırım ve proje gerçekleştirdiği Silivri’de, durağanlaşan ekonomi ve gayrimenkul piyasasına rağmen gayrimenkul ticareti hızlı bir biçimde devam ediyor.”


Silivri'de imar sorunu çözülecek!

Silivri’ye raylı sistem müjdesi!


Geri Dön