29 / 03 / 2024

İstanbul'da hangi bölgelerde kira fiyatları arttı?

İstanbul'da hangi bölgelerde kira fiyatları arttı?

Yaz aylarının sonuna yaklaştığımız şu günlerde hemen hemen tüm sektörlerde yaz durgunluğu yaşanıyor. Faizlerin düşmesi ve ertelenen talebin hareketlenmesiyle gayrimenkul satışlarında canlılık bu yıl yaz dönemi ortalamasının üstünde çıktı...



Gayrimenkul sektöründe en hareketi zamanlar ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Ancak bu yıl yaz döneminde gerek satış ve kiralık konutlarda da yoğun mesai yaşandı. Faizlerin düşmesi satışlara olumlu yansırken, kiralık konut fiyatlarında da yükselmeler gözleniyor.


Yaz aylarının sonuna yaklaştığımız şu günlerde hemen hemen tüm sektörlerde yaz durgunluğu yaşanıyor.

Faizlerin düşmesi ve ertelenen talebin hareketlenmesiyle gayrimenkul satışlarında canlılık bu yıl yaz dönemi ortalamasının üstünde çıktı.


Özellikle İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi kentlerde kiralık konut fiyatlarında da önemli artışlar yaşanıyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla kiralık konuta olan ilginin artması, başta Arap turist olmak üzere yabancıların dönemsel kiralık konut talebi, evlilik dönemi bu yaz kiralık konut fiyadarında da artışlara neden oldu.


Türkiye çapındaki 90 civarındaki şubesi ile gayrimenkul sektörünün nabzını tutan Altın Emlak, gayrimenkul sektöründe yaşanan değişimi mercek altına aldı. Yapılan çalışma Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerde yüzde 125’lere varan oranda kira fiyatı artışını ortaya koydu.


Hangi bölgelerde arttı?

İstanbul’da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş’ta arttığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “Gaziosmanpaşa’da kiralık dairelerin m2 fiyatı 19,5 TL’ye, Beşiktaş’ta 41 TL’ye, Kadıköy’de ise 39 TL’ye çıktı. Gaziosmanpaşa’da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı” dedi.



Ekonomist Mortgage 


Geri Dön