28 / 03 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı düzenlendi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı düzenlendi!

Cevahir Otel'deki toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirtti.



Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da 'Kentsel Dönüşüm Aileleri'nin katılımıyla düzenlenen 'Dönüşüm Devam Ediyor' programına, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katıldığı toplantıda Çelikan ve Öztürk, ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


KOŞMAK GEREKİYOR 

Cevahir Otel'deki toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirtti. Bakan Güllüce, "Bir an evvel, deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin ve Türkiye bu kayıplarını, koştuğumuz için, daha hızlı hareket ettiğimiz için karşılayabilsin" dedi. 


KIŞLA'DA GERÇEK DÖNÜŞÜM 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise Adana'da ilk yerinde ve gerçek kentsel dönüşümün Kışla Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri belirterek "324 konut yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatının başlatıldığı alanda çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Yine aynı yerde 2'nci etap çalışmaları kısa süre sonra başlayacaktır. Karacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akıncılar mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız da sürüyor" diye konuştu. 


Sabah 


Geri Dön