25 / 04 / 2024

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 



Milliyet Gazetesi'nden Gülden Çoktan'ın haberine göre; İBB yetkisinde riskli alan ve rezerv alan sınırları içinde kalan diğer binalardaki kiracılara da 12 ayı aşmayacak şekilde 4 bin 500 liraya, hak sahiplerine 48 ayı geçmeyecek şekilde 4 bin 500 liraya kadar kira yardımı verilebilecek.

Riskli yapıların güçlendirilebilmesi amacıyla, hak sahiplerinin bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği verilmesi amacıyla da oybirliği ile karar verildi. 

İstanbul da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Beklenen büyük İstanbul depremine karşı hazırlık amacıyla kredi desteği planlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni finans modelini de hayata geçiriyor. Finans modeli kapsamında; KİPTAŞ, İmar A.Ş, Bimtaş tarafından İstanbul Yenileniyor platformuna başvuru yapılarak bu krediden faydalanılabilecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İstanbul Deprem Seferberlik Planı çerçevesinde hazırlanan bu finans modelinde, kredi anapara üst limiti 1 milyon Türk Lirası ve vadesi de azami 10 yıl olarak açıklandı. 

Anapara, vatandaş tarafından 10 senede, faiz ise İBB tarafından 10 yıl süreyle bankalara ödenecek. KİPTAŞ tarafından da vatandaşa ve bankalara riskli binaların yıkılıp yeniden inşa edilmesi garantisi verileceği açıklandı. 

Emekliler merakla bekliyordu! Ramazan Bayramı ikramiyesi belli oldu mu? 2023 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?

Bankalarda maaş promosyonu yarışı başladı! Hangi banka kaç TL promosyon veriyor? Garanti, ING, Ziraat, Akbank...

Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!


Geri Dön