18 / 04 / 2024

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 0,08 azaldı!

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 0,08 azaldı!

REIDIN.com Emlakendeks'in kasım verilerine göre, konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Adana oldu



Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle REIDIN.com tarafından hazırlanan ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli'de konut satış fiyatları ve kira değerlerinin değerlendirilmesini içeren REIDIN.com Emlakendeks'in Kasım ayı raporu yayınlandı.

Rapora göre, Adana'da konut satılık fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 oranında değer kazandı. Adana, Kasım ayında bir önceki aya göre, konut fiyatlarının en fazla artış gösterdiği il oldu. Kocaeli'de fiyatlar yüzde 0,47 artarken, Ankara'da değişmedi. İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya'da ise konut satılık fiyatları sırasıyla, bir önceki aya göre yüzde 0,08, yüzde 0,72, yüzde 0,76 ve yüzde 2,15 oranında azaldı. Böylece Antalya, konut satış fiyatlarının en fazla düştüğü il oldu.

2009 Ocak-Kasım döneminde ise satılık konut fiyatlarında en çok değer kazanan şehir yine Adana, en çok değer kaybeden şehir ise Antalya oldu.

Rapor, 2009'un Kasım ayında, konut satılık fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Bayrampaşa; en çok değer kaybeden ilçenin ise İzmir Bornova olduğunu ortaya koydu.

Rapordaki konut kira değerleri incelendiğinde ise bir önceki aya göre Kocaeli, yüzde 1,93 oranında değer artışıyla, kiraların en fazla arttığı şehir olarak öne çıktı. Adana;da ise bir önceki aya göre Kasım ayında kira değerlerinde yüzde 3,13 oranında düşüş yaşanırken, Ankara;da yüzde 2,36, Antalya'da yüzde 2,51, Bursa'da yüzde 1,94 ve İstanbul'da yüzde 0,15 düşüş gerçekleşti.

2009 Ocak-Kasım döneminde ise konut kira değerleri en çok değer kazanan şehir Adana, en çok değer kaybeden şehir ise Kocaeli oldu.

Rapor, Kasım ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Bağcılar; en çok değer kaybeden ilçenin ise İstanbul Esenyurt olduğunu gösterdi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul'da fiyatlar düştü, Adana'da çıktı

Reidin.com Emlakendeks'in kasım ayı raporu yayınlandı

Rapora göre, Adana'da satılık konut fiyatlarında değer yükselirken, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropollerde ise beklenenin  aksine düştü.
Adana'da satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2.29 oranında değer kazandı. Adana, kasım ayında bir önceki aya göre, konut fiyatlarının en fazla artış gösterdiği il oldu.  Kocaeli, onu takip eden il oldu. Fiyatlar, yüzde 0.47 oranında artış gösterdi. İstanbul'da satılık konut fiyatları yüzde 0.08 düşüş yaşarken, İzmir'deki düşüş oranı ise 0.72'yi buldu. Bursa'da ise fiyatlar yüzde 0.76 oranında gerilerken, Türkiye'nin yazlık başkenti Antalya'da ise fiyatlardaki gerileme yüzde 2.15'i gördü. Böylece Antalya, konut satış fiyatlarının en fazla düştüğü il oldu.
Milliyet

Konut fiyatları Adana'da arttı, Antalya'da düştü 
 
Ekonomik kriz sebebiyle dip yapan konut sektöründe yavaş yavaş hareketlilik başladı.
 
REIDIN.com Emlakendeks'in kasım verilerine göre, konut satış fiyatları en çok Adana'da arttı. En çok değer yitirdiği il ise Antalya oldu. Garanti Bankası'nın desteğiyle hazırlanan rapora göre Adana'da satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 oranında değer kazandı. Kocaeli'nde fiyatlar yüzde 0,47 artarken, Ankara'da değişmedi. İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya'da ise satılık konut fiyatları sırasıyla, bir önceki aya göre yüzde 0,08, yüzde 0,72, yüzde 0,76 ve yüzde 2,15 oranında azaldı. Böylece Antalya, konut satış fiyatlarının en fazla düştüğü il oldu. 2009 Ocak-Kasım döneminde ise satılık konut fiyatlarında en çok değer kazanan şehir yine Adana, en çok değer kaybeden şehir de Antalya. Rapor, 2009'un Kasım ayında, satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Bayrampaşa; en çok değer kaybeden ilçenin ise İzmir Bornova olduğunu ortaya koydu. Rapordaki konut kira değerleri incelendiğinde bir önceki aya göre Kocaeli, yüzde 1,93 oranında değer artışıyla, kiraların en fazla arttığı şehir olarak öne çıktı. Adana'da ise bir önceki aya göre kasım ayında kira değerlerinde yüzde 3,13 oranında düşüş yaşanırken, Ankara'da yüzde 2,36, Antalya'da yüzde 2,51, Bursa'da yüzde 1,94 ve İstanbul'da yüzde 0,15 düşüş gerçekleşti. 2009 Ocak-Kasım döneminde konut kira değerleri en çok değer kazanan şehir Adana, en çok değer kaybeden şehir ise Kocaeli oldu. Rapor, kasım ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Bağcılar; en çok değer kaybeden ilçenin ise İstanbul Esenyurt olduğunu gösterdi.

KASIMDA KONUT FİYATLARININ SEYRİ

Şehir Fiyat değişimi (%)

Adana 2,29

Kocaeli 0,47

Ankara 0

İstanbul -0,08

İzmir -0,72

Bursa -0,76

Antalya -2,15

Kaynak: REIDIN.com Emlakendeks
 
Zaman


Geri Dön