25 / 04 / 2024

İstanbul'da otel odası Avrupa'dan pahalı!

İstanbul'da otel odası Avrupa'dan pahalı!

Avrupa Otel Fiyatları Endeksi'nde İstanbul en hızlı artış yakalayan şehirlerden biri oldu. Avrupa ortalamasında oda fiyatları 120 euro civarında olurken İstanbul'da fiyatlar nisanda 144 euro olarak gerçekleşti...



Nisan ayında Avrupa genelinde otel fiyatlarındaki artıştan İstanbul da nasibini aldı. Avrupa şehirlerinde otel fiyatlarını araştıran Hotel Price Index'te (Otel Fiyatları Endeksi) İstanbul yüzde 29'luk artışla en hızlı artışın yaşandığı şehirler arasında geldi. Avrupa genelinde otellerdeki oda fiyatları 120 euro civarında kalırken İstanbul'da nisan ayında fiyat ortalaması 144 euro olarak gerçekleşerek Avrupa ortalamasını geride bıraktı. Ay bazında İstanbul'da fiyatlar bir ayda yüzde 29 artarken ilk sırada yer alan Prag'da yüzde 46 artış oldu. 2010 yılının Nisan ayı ile karşılaştırıldığında ise İstanbul'daki otel fiyatı değişimi yüzde 14 olarak gerçekleşti. İstanbul, bu fiyat artışı ile Avrupa'daki en pahalı ilk 10 şehir arasında yerini aldı. Turizmciler İstanbul'un gerek turistik açıdan cazibe merkezi olması gerekse yapılan etkinliklerin faydalarını görmesinin fiyatlardaki artışta etkili olduğunu savundu.

İSTANBUL'UN CAZİBESİ ARTTI
Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Boyacı, geçen sene ile bu sene arasında oda fiyatı bazında bir artış olduğuna değinerek"Geçen sene yapılan Kültür Başkenti tanıtımlarının etkileri bu yıla yansıdı. Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları'nın yurtdışı hatlardaki uçuş sayısının artmasının da etkisi olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Çırağan Kempinski Palace Satış ve Pazarlama Direktörü Can Göktaş, İstanbul tarihi dokusu ve alışveriş alternatifleriyle Avrupa şehirleriyle yarışır hale geldi" dedi.

Nisan artışında Paskalya etkili
TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Taner Yallagöz ise nisandaki artışlarda Paskalya tatilinin otelleri doldurmasının etkisi olduğuna değinerek bu seviyelerin devam edeceğini söyledi. Dedeman Otelleri Satış Pazarlama Direktörü Bülent Kayapehlivan da "Talep çok yüksek bu da fiyatların artışında etkili. Ayrıca İstanbul'daki otel yatırımlarının ve artan şirket toplantılarının da bu artışlarda etkisi var. Ayrıca THY ve özel havayollarının yurtdışındaki büyümesini de unutmamak gerek İstanbul aldı başını gidiyor" dedi.
AA


Geri Dön