20 / 04 / 2024

İstanbul'da tapu memurlarına rüşvet operasyonu!

İstanbul'da tapu memurlarına rüşvet operasyonu!

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri toplam 60 adreste rüşvet operasyonu düzenliyor. İstanbul'da yapılan operasyonda aralarında tapu memurlarının da bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.



İstanbul'daki rüşvet operasyonunda aralarında tapu  memurlarının da bulunduğu 44 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğündeki iş  yoğunluğunu fırsata çeviren bir şebekenin, işlemleri rüşvet karşılığında  gerçekleştirildiğini belirledi.


Teknik takibin ardından, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 50 kişinin  yakalanması için Sabah saatlerinde 10 ilçede 60 adrese operasyon düzenlendi.


Operasyonda, aralarında tapu memurlarının da bulunduğu 44 kişi  gözaltına alındı.


Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.


Milliyet



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Yürütülen soruşturma kapsamında aralarında dört tapu memurunun da olduğu 70 kişi hakkından gözaltı kararı bulunuyor. Gözaltına alınan isimlerin, ilçenin önde gelen emlakçıları olduğu anlaşıldı.


İstanbul Mali Polisi'nin bu sabah yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerin önemli bir bölümünün, son yıllarda Kanal İstanbul, 3. Havalimanı gibi dev projelerle arazi fiyatlarının değerlendiği ilçede faaliyet gösteren iş adamları olduğu öğrenildi.


ESKİ BAŞKANIN KARDEŞİ DE VAR

Bölgenin önde gelen emlakçılarının olduğu gözaltı listesinde eski belediye başkanı M. K.nın bir kardeşinin yanı sıra S. K., B. S., Ü. B., M. T., N. K., gibi isimlerin olduğu anlaşıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerden 4'ünün tapu görevlisi olduğu öğrenildi.


TEKNİK TAKİBE ALINDILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vatan yerleşkesine getirilen şüphelilerin bir kısmı ile ilgili arama işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Şüphelilere yönelik uzun bir süreden beri teknik ve fiziki takibin yapıldığı öğrenildi.


Hürriyet


Geri Dön