19 / 04 / 2024

İstanbul'da ulaşım durdu! Vali özür diledi!

İstanbul'da ulaşım durdu! Vali özür diledi!

Sabah saatlerinde başlayan kabus öğle saatlerinde de sürdü. Akşam ise tam bir keşmekeşin yaşanması bekleniyor. Akşam trafiğine saatler kala İstanbul'da bir merkezden diğerine gitmek saatler alıyor.



Bugün İstanbullular trafik yoğunluk kameralarını ve güzergah planlama sistemini çok daha etkin bir şekilde kullanıyor. Ancak trafikten kaçmanın çaresi yok. 


İşte İstanbul'da an itibariyle güzergah varış tahminleri... 


D100 Gümüşyaka - Kınalı Kavşağı yönünde, Tem Akşemseddin Viyadüğü Metris yönünde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarının yanı sıra Maslak İTÜ önünde, Hacıosman yönünde de zincirleme trafik kazası yaşandı.

Bu üç kaza İstanbul'un sıkıntılı trafiğini iş çıkış saatlerinde daha da zora sokabilir.


Mahmutbey - FSM  mesafe 23 km, normal şartlarda 17 dakika.......An itibariyle 169 dakika


Atatürk Havalimanı - FSM mesafe 32 km     An itibariyle 176 dakika


Mahmutbey - Sarıyer mesafe 29 km An itibariyle 150 dakika


Başakşehir - FSM mesafe 27 km An itibariyle 200 dakika olarak hesaplanıyor


Anadolu Yakası'ndan Avrupa'ya geçişte ise ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor.


Kartal - Levent  mesafe 25 km an itibariyle 32 dakika


İSTANBUL VALİSİ ÖZÜR DİLEDİ


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cağaloğlu’ndaki valilik binası büyük salonda sergilenen Bad - ı Selatin (Sultanların Esintileri) sergisini gezdi. Sergiyi gezmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullular’dan özür diledi.


"BİZİM BU TAKVİMİ İYİ YÖNETMEMİZ VE PROBLEMSİZ BİR ŞEKİLDE ÇÖZMEMİZ LAZIM"


Vali Mutlu, "İstanbulumuz’da en çok üzerinde durduğumuz ve iyileştirmek için hep birlikte çaba sarfettiğimiz hususlardan bir tanesi, trafik akışıdır. Bu konuda yönetcilerimizin duyarlılığı oldukça yüksek halkın duyarlılığı İstanbulluların duyarlılığı fevkalade yüksek. Dolayısıyla burada iyi ortaklaşmamız ve sorunsuz bir şekilde trafik akışını mükemmele ulaştırmamız lazım. Bunlar bildiğimiz konular ve her türlü tedbiri de eldeki imkanlar ölçüsünde alabildiğimiz hususlardır. İdareciler olarak, şehir insanının hemşehrilerimizin hiçbir zaman sıkıntıya düşmesini arzu etmeyiz. Ama yapılması gerekli olan çalışmalar zorunluysa, bunu da mutlaka zamanında yapmamız lazım. Çünkü, zamanında yapmadığınız bu tür iyileşmeler sonradan trafik akışında büyük sıkıntılara da sebebiyet verebilir. O nedenle zamanında tedbir almak işin esasıdır. Ama bunu yaparken tabii trafik akışıyla ilgili dikkatli bir düzenleme içerisinde olmamız lazım" dedi.


Vali Mutlu, çalışmaların gece yapılıp yapılamayacağı sorusuna ise "Bütün bunlar hesaplandı, bakıldı. Hangi saatlerde nasıl bir çalışma yapılmalı bütün bunlar gözönüne alındı. Gece yapılırsa işin verimliliği ne olur, gündüz yapılırsa işin verimliliği ne olur, sürati ne olur. Bunları arkadaşlar, karayolları, büyükşehirimiz , hep birlikte çalıştı. Ortaya bir çalışma takvimi çıktı. Şimdi bizim bu takvimi süratle iyi yönetmemiz ve problemsiz bir şekilde çözmemiz lazım. Trafikte yavaş olan bir akışı arzu etmiyoruz. Bundan hepimiz etkileniyoruz" yanıtını verdi.


"BÖYLE BAŞLADIK BÖYLE GİDECEĞİZ YAKLAŞIMI İÇİNDE DEĞİLİZ"


Eylül ayından itibaren daha rahat bir trafik sağlamak için bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Mutlu, "Neticede ortaklaşacağız yine bütün İstanbullular’dan özür dileyerek, ama bu çalışmayı yapmak zorunda olduğumuzu söylüyoruz" dedi. Vali Mutlu, "Bu çalışmaların getirmiş olduğu ilk uygulamayla birlikte aksayan hususlar var mı, öngördüğümüz fakat iyi hesaplayamadığımız, sıkıntı oluşan hususlar var mı bunları inceleriz. Yeni tedbir almamızı gerektiren bir husus varsa, bunları da mutlaka değerlendiririz. Yani böyle başladık böyle gideceğiz diye bir yaklaşım içinde değiliz. Neticede esnek bir şekilde tedbir alacağız. Şayet aldığımız tedbirlerde ve uygulamalarda bizim beklentimiz dışında bir sıkıntı varsa, bunları çözmek bizim görevimiz. Bugünden itibaren mevcut durumu izleyeceğiz. Öngörmediğimiz hususlar varsa, bunları yeni tedbirlerle geliştirebiliriz" diye konuştu. Mutlu, İstanbullular’ın toplu taşımaya yönelmesi konusunda da tavsiyelerde bulunarak, "Tabii ki herşeye rağmen böyle bir sıkıntı oluşmadan keşke bunları çözebilseydik. Burada da belki hem çalışanlara teşekkür hem de sıkıntı çeken İstanbullularımızdan da bir özür dilememiz gerekir. Ben de bunu şehri yönetenler adına bütün yaptıklarımızın İstanbullular adına olduğunu da ifade ederek, paylaşmak isterim" dedi.


HÜRRİYET


Geri Dön