16 / 04 / 2024

İstanbul'daki binaların yüzde 85'i ruhsatsız

İstanbul'daki binaların yüzde 85'i ruhsatsız

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Erbakan, vatandaşlara kentlilik bilinci kazandırılması gerektiğini belirtti



Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, İstanbul'daki ruhsatsız bina oranının yüzde 85 olduğunu ve 136 sokağa itfaiyenin giremediğini söyledi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri Toplantısı'nın açılışında konuşan Erbakan, kentlerdeki çarpık yapılaşmaya dikkati çekti. Bakanlığın bu çarpık kentleşmeye nasıl engel olunabileceğiyle ilgili çalışmalar yaptığını dile getiren Erbakan, çarpık kentleşmeyle mücadelede standartlar belirlenmesi, herkesin de bu kurallara uyarak süreklilik sağlanması gerektiğini belirtti.

İstanbul'da ruhsatsız bina oranının yüzde 85 olduğunu ve 136 sokağına itfaiyenin giremediğini anlatan Erbakan, "Ankara'ya geliyorsunuz yüzde 45, İzmir'e gidiyorsunuz yüzde 60 bina ruhsatsız. Eğer şehre gündüz giriyorsanız felaketi görüyorsunuz, gece ışıklardan dolayı konuya hakim olamayabiliyorsunuz. Radikal tedbirlerin lazım geldiği inancındayım" diye konuştu.

Türkiye'de araçların, yayaların yürümesi gereken kaldırımlara park ettiğine dikkati çeken Erbakan, araçlar çıkmasın diye kaldırım standartlarını bozduklarını söyledi. Avrupa ülkelerini ziyaret ettiğinde Türkiye'deki eksikleri gördüğünü ve çok üzüldüğünü dile getiren Erbakan, "Sizlerle beraber mutlaka bu düzeni değiştirmemiz lazım. Standartları belirleyen, taviz vermeyen, yürekten inanan arkadaşlarımız olması lazım. Başka türlü bu sistemi değiştirmek mümkün değil" dedi. Erbakan, vatandaşlara kentlilik bilinci kazandırılması gerektiğini de vurguladı. (Dünya)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Binaların yüzde 85'i ruhsatsız, 136 sokağa itfaiye giremiyor

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, İstanbul'daki ruhsatsız bina oranının yüzde 85 olduğunu ve 136 sokağa itfaiyenin giremediğini söyledi. Antalya'nın Kemer ilçesinde Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri Toplantısında konuşan Erbakan, kentlerdeki çarpık yapılaşmaya dikkati çekti. Bakanlığın, bu çarpık kentleşmeye nasıl engel olunabileceğiyle ilgili çalışmalar yaptığını dile getiren Erbakan, çarpık kentleşmeyle mücadelede standartlar belirlenmesi, herkesin de bu kurallara uyarak süreklilik sağlanması gerektiğini belirtti. Erbakan, "Ankara'ya yüzde 45, İzmir'e yüzde 60 bina ruhsatsız. Eğer şehre gündüz giriyorsanız felaketi görüyorsunuz, gece ışıklardan dolayı konuya hakim olamayabiliyorsunuz. Radikal tedbirlerin lazım geldiği inancındayım" diye konuştu. Türkiye'de araçların, yayaların yürümesi gereken kaldırımlara park ettiğine dikkati çeken Erbakan, araçlar çıkmasın diye kaldırım standartlarını bozduklarını söyledi.(Hürriyet)


Geri Dön