19 / 04 / 2024

İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı!

İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı!

STR Global şirketinin araştırmasına göre ağustos ayında İstanbul’ daki otellerde doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış göstererek, yüzde 80’ e ulaştı...



Ağustos ayında İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 80’e ulaşırken, Avrupa ortalamasının da üzerinde doluluğa ulaştı.


Dünya çapında turizm ve özellikle de otelcilikle ilgili araştırmalar yapan STR Global şirketinin araştırmasına göre ağustos ayında İstanbul’daki otellerde doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış göstererek, yüzde 80’e ulaştı. Bu oran, İstanbul’un Avrupa çapında en çok doluluk artışı yaşayan kent olmasını sağladı. Oda başına gelir ise, ortalama 114 euro seviyesine çıkarken, geçen yıla göre yüzde 20 artış kaydetti.




Moskova ve Tel Aviv düştü


İstanbul’u yüzde 17.8’lik artış ve yüzde 73 dolulukla Atina izlerken, İspanya’nın Madrid kenti yüzde 52.4’de kaldı. Oda başına gelirler ise Atina’da 77 euro, Madrid’te ise 36 euro oldu. Bununla birlikte aynı araştırmaya göre Filistin’le çatışmalar nedeniyle Tel Aviv’deki otellerde doluluk yüzde 31 düşüşle yüzde 54.5’e, Ukrayna ile gerginlik yaşayan Rusya’nın başkenti Moskova’da da yüzde 17 azalmayla yüzde 60’a indi.Araştırmaya göre Avrupa çapındaki otellerde doluluk ortalaması, geçen yıla göre yüzde 2.5 artış kaydederek yüzde 75.7 civarında gerçekleşti.


Milliyet 


Geri Dön