26 / 04 / 2024

İstanbul'daki sahra hastaneleri 45 günde tamamlanacak!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 45 günde tamamlanacak!

Sahra hastaneleri malum büyük depo, sergi salonu, hangar gibi yatay ve geniş binaların dönüştürülmesiyle kuruluyor. İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün süreceği hesaplanıyor.




Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında sahra hastanelerini kaleme aldı. İşte Aşık'ın o yazısı...

İngilizler koronayla savaşta ağır kalmıştı ama aniden hızlandılar ve Londra’da dünyanın en büyük sahra hastanesini inşa ettiler.

ExCel adı verilen Kongre ve Sergi Salonu sadece 9 günlük çabayla 4 bin kişilik korona hastanesine dönüştürüldü. Yoğun bakım yatağı ve solunum cihazı yönünden başkentteki en donanımlı hastane oldu. Askeri birliklerden yaklaşık bin asker de hastane inşasında görev aldı. Hastanede 16 bin sağlık personeli çalışacak. Kısa süre önce emekli olmuş sağlık personeli göreve çağırıldı. Hastane çevresinde sağlık personelinin kalacağı mekânlar da ayarlandı.

Sahra hastaneleri malum büyük depo, sergi salonu, hangar gibi yatay ve geniş binaların dönüştürülmesiyle kuruluyor. Altyapının hazır olması önemli. Aksi takdirde maliyet büyüyor, inşaat süresi uzuyor.

İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün süreceği hesaplanıyor.

Yeşilköy’deki Dünya Ticaret Merkezi veya CNR Fuar Merkezi gibi altyapısı hazır sergi salonlarının bu işe daha uygun olduğu mimarlar ve uzmanlarca belirtildi ama öneriler kabul görmedi.

Moskova Belediyesi tarafından Voronovsky kentinde mart ayı ortasında başlanan sahra hastanesi de tamamlandı. 7 bin kişinin çalıştığı inşaat üç hafta sürdü.

Bu hastanede 500 kişi aynı anda tedavi edilebilecek.

 

Konoravirüse karşı 'acil sağlıklı projeler' inşa ediliyor!

 


Geri Dön