26 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

Elektrik ve doğal gaz zammının ardından dan bir zam da suya geliyor. İSKİ Genel Kurulu önümüzdeki hafta olağanüstü toplantı yapacak.



NİSAN AYINDA ZAM UYGULANMIŞTI

Geçtiğimiz nisana ayında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, İSKİ'nin su fiyatlarına kademeli olarak öngördüğü zam teklifi, oy birliği ile kabul edilerek, suya yüzde 29 zam yapılmıştı.

İstanbul'da suya yüzde 29 zam yapılırken, "İnsani Su Kullanım Hakkı" ile birinci kademe konut birim fiyatı faturaya 7,22 lira olarak yansıtılmıştı.

En son geçtiğimiz aralık ayında suya yüzde 17.80 oranında yapılan zammın ardından artan maliyetler nedeniyle 16 Şubat 2022 tarihinde ilk olağanüstü genel kurul toplanmış ancak AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile zam teklifi reddedilmişti.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan işletme giderlerini karşılayabilmek için İSKİ, ikinci kez toplanan olağanüstü genel kurula yeni zam talebini sunmuş ve Kademelere ve kullanım türlerine göre yüzde 68.34 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarda zam istemişti.

 İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

Yüksek maaşla iş imkanı! Bakanlık tam 4 bin 147 kişi alacak

Doğalgaz fiyatlarında korkutan tahmin! Doğalgaz fiyatları ne zaman düşecek?

A101’de büyük indirim! Fiyatı 54,95 TL’ye indi! İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön