18 / 04 / 2024

İstanbul'un okulları sağlam

İstanbul'un okulları sağlam

17 Ağustos depreminden sonra toplumun bilincinin arttığını söyleyen Işıkara, `İstanbul'daki okullar depreme hazır ancak hastanelerden tedirginim ' dedi.



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eski Müdürü ve Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, İstanbul'daki okulların depreme hazır olduğunu söyledi. Türkiye Kızılay Derneği Adıyaman Şubesi tarafından `Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi' kapsamında, `Afetin Zararları' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İstanbul Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarda deprem güçlendirme çalışmaları yapıldığını belirtten Işıkara, İstanbul'da bulunan okulların depreme hazır olduğunu söyledi. 17 Ağustos depreminden sonra toplumun bilincinin arttığına dikkat çeken Işıkara, ancak hastane binaları konnusunda tedirgin olduğunu belirtti. `Depreme hazır olmalıyız' dedi.

iSTANBUL stresli çıktı

EASYJET Havayolu tarafından Londra'da bin kişiyle yapılan araştırmaya göre İstanbul, dünyanın stres oranı en yüksek metropolleri arasında. Araştırmada İstanbul'un en stresli metropoller arasında Londra, Paris ve Roma'dan sonra 4'üncü sırada yer aldığı kaydedildi. AA
Star

Geri Dön