26 / 04 / 2024

İşte ada sahibi olan Türkler!

İşte ada sahibi olan Türkler!

Türkiye'de cemiyet ve iş hayatının tanınmış pek çok kişinin kendine ait adası bulunuyor. Peki kim bu ünlüler? İşte haberimizde...





 

Türkiye'de de cemiyet ve iş hayatının tanınmış simalarından bazılarının kendilerine ait adası var. Kimi ada sahipleri yatırım, amaçlı almış, kimisi tatillerini geçirmek için adasında ev yaptırmış. Ege ve Akdeniz'de halen 'satılık' olan Tavşan, Çiçek, Karaca ve Garip adaları ise yeni sahiplerini bekliyor.



DİKRAN MASİS - TAVUK ADASI


İşte ada sahibi olan Türkler!


Ayvalık'ta Cunda Adası'nın karşısında bulunan Tavuk Adası'nı 2005'te Eskidji Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis satın aldı. 

Tavuk Adası, 14 dönümlük tapulu alana sahip. Adada yaklaşık 450 yıllık tarihe sahip 'Ay Yoannu tou Prodromou' isimli harabe bir manastır var. Kilisenin restorasyonu devam ediyor. 


ALI DINÇKOK - KAŞIK ADASI 


İşte ada sahibi olan Türkler!


Akkök Holding Başkanı Ali Dinçkök, Kınalıada yakınlarındaki Kaşık Adası'nın sahibi. Eski adı Pita olarak da biliniyor. Sonraları bir ara 'Pide Adası' olarak anılmış. Ada eskiden sürgün yeri olarak da kullanılmış.



RAHMİ M. KOÇ - KOÇ ADASI 


İşte ada sahibi olan Türkler!


Koç Holding'in Onursal Başkanı Rahmi Koç, 1974'te Marmara Denizi Tuzla açıklarındaki İncir Adası'nı satın aldı. Koç'un adası 10 hektarlık bir araziye sahip. Sırasıyla 'İncir', 'Madamın', 'Ayşe Hanımın' adaları olarak tanıyor. 1989 yılında Ada'daki Rum kilisesini tamir ettiren Rahmi Koç, burada dünyanın her tarafından topladığı eserleri sergiliyor. 



LEYLA TARA - SUYABATMAZ I KISTAK ADASI 


İşte ada sahibi olan Türkler!


Enka Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, kızı Leyla Tara'ya doğum günü hediyesi olarak 4 milyon dolara Kıstak Adası'nı almıştı. Bodrum Kargıcık bükündeki Eşek veya Küçük Orak Adası olarak bilinen Kıstak Adası, 56 bin metrekare büyüklüğe sahip. Ada, Ege Denizi'nin eşsiz sualtı zenginliğiyle ünlü. 


ÖMER DİNÇKÖK - APOSTAL ADASI


İşte ada sahibi olan Türkler!


Bodrum Gündogan Koyu'nun hemen karşısındaki Apostol Adası'nın sahibi Akenerji'nin patronu Ömer Dinçkök. Eski adı 'Farilya' olan ada, yaklaşık  dönüm büyüklüğünde. Küçük Tavşan Adası olarak da biliniyor. Adada, St, Apostol Kilisesi harabesi bulunmakta. Ada adını bu kiliseden alıyor. 



GÜLER SABANCI - HAKKIBEY YARIMADASI


İşte ada sahibi olan Türkler!


Ayvalık Cunda'nın karşısında yer alan Hakkıbey yarımadası Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya ait. Güler Sabancı yaz tatillerini bu adada geçiriyor. Adanın sit alanında Sabancı'ya ait bir ev bulunuyor. 


BELMA SİMAVİ - DOMUZ ADASI


İşte ada sahibi olan Türkler!


Göcek'deki 12 adadan biri olan  Domuz Adası'nı Erol Simavi eşi Belma Simavi'ye armağan etmişti. Ada, Simavi Adası ve Hürriyet Adası olarak da biliniyor. Belma Simavi'nin adasında sosyeteye verdiği geleneksel yaz partileri yıllarca konuşuldu. Adadaki mülkiyetin geçmişi Mısır Hıpi Abbas Hilmi Paşa'ya kadar uzanıyor. 


AHMET NAZİF ZORLU - ZEYTİN ADASI


İşte ada sahibi olan Türkler!


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, eskiden Uzan Ailesi'ne ait olan ve 2005 yılında satışa çıkarılan Zeytin Adası'nı 15.2 trilyon liraya satın almıştı. Göcek'in 3.5 mil açığında bulunan Zeytin Adası, 12 Adalar arasında özel mülk özelliği taşıyan tek ada. Yaklaşık 350 dönüm araziye sahip. 


ALİ  AĞAOĞLU - ÇİFTLİK ADASI


İşte ada sahibi olan Türkler!


Çiftlik Adası sonunda 31 milyon dolara işadamı Ali Ağaoğlu'nun oldu. Marmaris'te kıyıya 550 jnetre uzaklıkta olan Çiftlik Adası, 80 bin metrekarelik yüzölçümüne sahip. Adada elektrik, telefon, su hattı bulunuyor. Ayrıca şato tarzında bir i taş ev ve dört adet sulama havuzu mevcut.




Posta



Geri Dön