23 / 04 / 2024

İşte Ayşe Tolga'nın evi!

İşte Ayşe Tolga'nın evi!

Ayşe Tolga, kızı Can Yael ile taşındığı ve kendine yeni bir hayat kurduğu Çekmeköy’deki evinde Elle Decoration dergisini ağırladı. Dört katlı evin kullanım alanı 280 m2 ve beş odası bulunuyor.



Oyuncu, aromaterapist, girişimci ve anne... Geçtiğimiz aylarda boşanan Ayşe Tolga, kızı Can Yael ile taşındığı ve kendine yeni bir hayat kurduğu Çekmeköy’deki evinde Elle Decoration dergisini ağırladı. 


Son dönemlerin popüler dizisi “Seksenler”in oyuncularından Ayşe Tolga, Çekmeköy Taşdelen Mevkii’nde özel bir site içinde yer alan müstakil evine üç ay önce taşınmış. Burayı 3,5 yaşındaki kızının okuluna ve kendi işine yakın olduğu için tercih etmiş. 


İşte Ayşe Tolga nın evi!


Dört katlı evin kullanım alanı 280 m2 ve beş odası bulunuyor. Giriş katta salon, yemek bölümü, mutfak ve misafir tuvaleti, üst katta ebeveyn, misafir ve çocuk odasının yanı sıra bir de ortak banyo var. Bodrum katta ise hizmetli odası ve kazan dairesi...


Romantik ancak çok da feminen olmayan bir ev istiyordum. Bir önceki evimde antrasitleri ve lacivertleri yoğun olarak kullandığım için, aydınlık renklere ihtiyaç duydum. Bu yeni evimde bej, kırık beyaz, turkuvaz gibi genel olarak aydınlık ve enerjik renkleri tercih ettim. Yemek bölümü hariç diğer yaşam alanlarında yerden aydınlatma olarak, aplik ve abajurları kullandım. Perde olarak ise stor sistemleri ve bazı katlarda rustikler...


Zeminler parke ve hemen hemen hiç halı kullanmıyorum. Şimdi kış aylarına girdiğimiz için biraz daha İran ve Afgan halıları kullanacağım ancak şu an için Fas’tan gelmiş kilimlerle yetiniyorum.”


İşte Ayşe Tolga nın evi!


Ayşe Tolga evinin dekorasyon alışverişini Coastal Homes, Mozaik Design, Mudo Concept, Ikea, Roche Bobois, Cumba Selection ve Habitat’tan yapmış: “Estetik duygusu kuvvetli biriyim. 


7-8 yaşlarında yurtdışından gelen dekorasyon dergilerine bakarak hayal kurardım. Bu anlamda dekorasyon çok önemli ancak sizi ifade ediyorsa. Hangi tarza bağlı kaldığınızın hiç önemi yok. Ayrıca çiçekler, objeler ve kitaplar gibi küçük detaylar evi yaşanır hale getiriyor. Evim tam istediğim gibi.


Ayrıca, müstak il evlerde yaşadığınız teknik aksaklıkları minimale indirmiş bir ev. Bu da yalnız yaşayan biri için çok önemli... Bahçede de çok fazla süsleme sevmiyorum. Bahçemde yine provansal tarza sadık kaldım. Kendi halinde sanki topraktan çıkmış gibi duran doğal görünümlü bir bahçe düzenim var.


İşte Ayşe Tolga nın evi!


Bahçe mobilyalarında da sade parçalar seçtim. Yaz mevsiminin en keyifli zamanlarını bahçemde ve verandada geçirdim. Düzenli olarak haftada üç gün spor yapıyorum ve özel eğitmenimle bahçede çalışıyorum. Akşamları da burada arkadaşlarımla sohbet edip içkilerimizi yudumlamak çok keyifli.”



* Ev içinde konfor anlayışınız nedir?


- Dağınıklığı ve kiri hiç sevmem. Derli toplu temiz bir ev, mevsimine göre ılık veya serin bir havalandırma, mis havanın girdiği havalanmış odalar, bembeyaz çarşaflar, içine gömüldüğünüz temiz halılar ve eşyalar, az mobilyanın akıllıca yerleştirildiği odalar benim konfor anlayışımı temsil ediyor aslında.


* Evde misafir ağırlarken nelere dikkat edersiniz?

- Misafirlerimin evimde huzurlu, sıcak ve rahat hissetmesini isterim ki evimin öyle olduğunu söylüyorlar.


* Oyunculuk nasıl gidiyor?

- “Seksenler” dizisinde rol alıyorum. Dizimiz üç sezondur gün birincisi olarak TRT1’de gayet başarılı bir grafik çiziyor. Ekibimiz muhteşem. Keyfim yerinde. Onun dışında özel gecelerde sunuculuk yapıyorum. Aromaterapiyle ilgili AVM’lerde söyleşiler düzenliyor ve eğitimler veriyorum.


İşte Ayşe Tolga nın evi!


* Sizin için en unutulmaz oyunculuk deneyiminiz hangisiydi?

- 19 yıllık oyunculuk hayatımda “Karagöz & Hacivat Neden Öldürüldü?”nün yeri çok farklı... Sanat yönetimi, kostüm, makyaj ve saç olarak gerçekten inanılmaz detaylı ve profesyonel çalışan bir ekipti. 


İşte Ayşe Tolga nın evi!


* Aisha Aromaterapi devam ediyor mu?

- Evet, 2007’de kurduğum markam halen devam ediyor. Tüm ürünler, eczaneler kanalı ve online sitemiz üzerinden pazarlanıyor. Aromaterapi, anne ve bebek üzerine bakım ürünleri içeren koleksiyonumuz, doğal kozmetik arayanlar ve yağlarla şifa bulmak isteyenlere hitap ediyor.


Sanatla iç içe bir yaşamım var. Dolayısıyla evimde de sanat eserlerine bolca yer verdim. Antrede bir Gülveli Kaya tablom, giyim odamda bir Vedat Örs karakalem tablom var.


Daha çok fotoğraf sevdiğim için, çalışmalarını beğendiğim Alpay İzer’in fotoğraflarını kullandım. Ayrıca, aile fotoğraflarımıza da belli köşelerde yer verdim.



Hürriyet 


Geri Dön