23 / 04 / 2024

İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!

İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!

Yunanistan’da ada almak isteyip de bu hayaline ulaşamayanların ise dünyanın başka yerlerinde hâlâ şansı devam ediyor. Bazılan güzelliğinden gerçek değilmiş hissi veren bu adalardan 200 bin dolardan daha ucuz olanı bile var.



Yunanistan’ın ekonomik krizden çıkmak için adalarını satılığa çıkardığı günleri hepimiz hatırlarız. Kum, deniz ve güneş üçlüsünü sevenlerin iştahım kabartan bu uygulama, maddi gücü yetenleri ada sahibi yaptı. Yunanistan’da ada almak isteyip de bu hayaline ulaşamayanların ise dünyanın başka yerlerinde hâlâ şansı devam ediyor. Bazılan güzelliğinden gerçek değilmiş hissi veren bu adalardan 200 bin dolardan daha ucuz olanı bile var. Üstelik bu fiyat büyük bir şehirde alacağınız bir evle aynı fiyata denk gelebilir. Zira İngiltere’de şahlan birçok ev 400 bin dolar veya üzerinde bir fiyata satılıyor, İstanbul’da ise pek de gözde olmayan semtlerde bir daireye 300-400 bin TL para harcanıyor. Güney Pasifik’te Tonga ve Tahiti; ya da Amerika’da Belize, Alaska ve Kanada’da yer alan müthiş manzaralı adalar şimdilerde alıcılarını bekliyor.


Bu adalardan birisi de Kanada’daki Charles Island. Mitchell körfezinde yer alan ada, 218 bin dolara satılığa çıktı. En yakın kasabaya 25 dakika uzaklıkta olan ada, etrafında düzenlenen deniz sporları etkinlikleriyle de sosyal bir ortam sunuyor. 


İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!


Kanada’da satılık olan bir diğer ada ise Pearl Island. Tıpkı ismi gibi küçük bir inciye benzeyen adanın fiyatı yaklaşık 200 bin dolar. Ada etrafındaki birçok irili ufaklı takımadadan biri.


İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!


Belize’deki Frigate Caye adası ise Latin dünyasını sevenler için ideal. 200 bin dolardan daha ucuza satılık olan ada, etrafının okyanusla çevrili olması ve temiz deniziyle dünyanın en iyi dalış noktalan arasında yer alıyor. 


İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!


Pasifik’te adalar ülkesi Tonga’mn satılığa çıkardığı adanın adı Tahifehifa Island. Küçük bir yüzölçüme sahip adaya biçilen fiyat ise yaklaşık 360 bin dolar. Ada Vava’u takımadalarının içinde bulunuyor. Tahifehifa Island, bembeyaz kumları, her sene gelen binlerce su kuşu, balinalan ve kaplumbağaları ile meşhur. Şu an yerleşim olan ada yeni sahiplerini bekliyor.


İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!


Amerika’ya bağlı Alaska eyaletinde de satılık ada var. Aleutkina Island adlı ada soğuk iklimleri ve sivri çam ağaçlarım sevenleri bekliyor. Adanın fiyatı 290 bin dolar. Müthiş manzaralara sahip ada, yeni sahiplerine; karides, midye ve balık avlama imkanı sunuyor. 


İşte dünyadaki daire fiyatına satılık adalar!


Dünya üzerinde satılığa çıkan diğer adalar ise şöyle: Motu Matatahi-Tahiti, Deer Bay French River Island -Kanada, Calf Is-land-Canada. 


Zaman


Geri Dön