23 / 04 / 2024

İşte İstanbul'da bu yıl açılacak mekanlar!

İşte İstanbul'da bu yıl açılacak mekanlar!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Çağdaş Ertuna bugünkü yazısında İstanbul'da bu yıl açılacak mekanları listeledi. İşte Çağdaş Ertuna'nın o yazısı...



Bakmayın, “Beyoğlu’na ne oluyor, İstiklal Caddesi’nde dükkanlar, kafeler hızla kapanıyor!” haberlerine, sosyal hayat hızla normale dönüyor. Beyoğlu’nda yaşananlar uzun bir sürecin sonucu. Sadece son yaşananların değil. Zaten semte ruhunu veren birçok yer kapandığında verilmesi gereken tepki ancak şimdi bir zincirin halkaları kapanınca verilmeye başlandı. Kapanan mekan haberleri ardı ardına gelirken bir yandan da yeni mekanlar açılıyor İstanbul’da. İşte bu kış ses getirmesi beklenen, büyük ümitlerle açılan ve açılacak mekanlar...


1- Hazine: Yalıkavak’taki X Beach’ten sonra Topağacı’nda Grey’i açarak semte farklı bir kitleyi de getiren Tayfun Topal, şimdi de Cihangir’de yeni bir mekan açmaya hazırlanıyor. Eski Leyla’nın yerinde Hazine adlı bir restoran-bar açıyor. Uzun zamandır unutulan Cihangir’i hareketlendirebilir.


2- La Boucherie Kabare: La Boom ve Gizli Kalsın ile tanıdığımız Emirgan Group, Levent’teki La Boucherie adlı restoranını yazın tatile çıkarmıştı. Fransız şef Arthur Von Der Heyden’ın La Boom’daki bir tabağından yaratılan restorana kış için yeni sürprizler geliyor. Restoranın yanına yeni bir kabare yapılması planlanıyor, hatta kabarede sahneye çıkacak isimler bile belirlenmiş. Bir son dakika değişikliği olmazsa, Gizli Kalsın gibi İstanbul gece hayatında öncü olabilir.


3- Küçük Bebek Lokal: Lucca’dan ayrılıp Karaköy’de Mitte’yi açan Turgay Yıldız mahallesi Bebek’e yeni mekanıyla geri dönüyor. Hem de deniz kenarına. Baylan Pastanesi’nin yanındaki mekan hazır, büyük açılış ise eylülün ilk haftasında.  


Bu mekanlar konuşuluyor


1- Kantin: Şemsa Denizsel’in Kantin’i, sadece öğle servisiyle 16 yıl ayakta kalabilmeyi başaran sayılı yerden biri. Bebek ve Kemerburgaz’da da dükkanlar açarak müdavimlerini sevindirdi. Ama Nişantaşı’ndaki lokantanın yeri hep ayrıydı. Bulunduğu bina yıkılıp yeniden yapılacağı için yerinden çıkmak zorunda kaldı. Şimdi Teşvikiye Milli Reasürans Çarşısı’nda eski Zanzibar’ın yerinde. Bayram Usta’nın başını çektiği aynı ekiple birlikte. Artık sadece gündüzleri değil, akşam da servisi var. Ayrıca içki de sunuluyor. Dükkan ise Milli Reasürans Çarşısı’nın diğer koridorunda.


2- Zanzibar: Başka hiçbir seçenek yokken o vardı, Nişantaşı’nın sayılı kafelerindendi Milli Reasürans Çarşısı’nda. Şimdi yerine Kantin kuruldu. Zanzibar ise Zorlu Center’daki yeni yerinde yine iyi yemekleri ve pahalı fiyatlarıyla devam ediyor. Bu sefer bir de canlı müzik eklenmiş. Çarşamba akşamları Kürşat Başar ve orkestrası sahneye çıkıyor. Henüz mekanda kafa karışıklığı yaşanıyor. Yemeğinizi yiyip hesabı ödeyip daha sonra caz bar bölümüne geçebiliyorsunuz, onda da ekstra 100 liralık bir müzik ücreti alınıyor. Zanzibar’a yakışmamış bu gazinoları andıran hal.


3- Moro: Topağacı’nın yükselişi devam ediyor. Kruvasan, Kruton, Grey ve Efendi’den sonra şimdi de Moro açıldı. Tapas ve kokteylleriyle öne çıkan mekanda yemek sonrasında da eğlence geç saatlere kadar devam ediyor. Mahalleli şimdilik memnun, gürültüden şikayet eden yok. 


Milliyet/ Çağdaş Ertuna


Geri Dön