18 / 04 / 2024

İşte İzmir Konak'ın 7 yeni projesi!

İşte İzmir Konak'ın 7 yeni projesi!

Konak Belediye Başkan Sema Pekdaş, İzmir Konak'ta hayata geçirecekleri yeni projelerini anlattı. Pekdaş, pazaryerinden spor kompleksine, semt evinden otoparka kadar 7 yeni projenin 2017 yılında hizmete sunulacağını belirtti.



“Farklılıklar, en büyük zenginliğimizdir” diyen Konak Belediye Başkan Sema Pekdaş, pazaryerinden spor kompleksine, semt evinden otoparka kadar pek çok projenin temelini atacaklarını ve en kısa zamanda hizmete açacaklarını bildirdi.


İzmir’in kalbi Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı olan Sema Pekdaş, görevdeki üçüncü yılını 30 Mart’ta dolduracak. Üç yılda pek çok ilke imza atan Başkan Pekdaş, dördüncü yılda yapacaklarını ve hayalindeki Konak’ı anlattı. Başkanlık koltuğunda geçirdiği üç yılın kendisi için önemli bir deneyim olduğunu dile getiren Pekdaş, bu sürede belediyenin bürokratik yapısını yenileyerek, daha hızlı bir yapıya kavuşturduklarını söyledi. Dördüncü yılda daha fazla sokakta olacakları bir döneme girdiklerini kaydeden Başkan Pekdaş, “Geride bıraktığımız üç yılda belediyede yeni bir sistemi oturttuk. Zaman alan, işleri yavaşlatan bürokratik aşamaları nihayet bitirdik. İlçemize yönelik programlarımızı ve bu programlarımızın bürokratik süreçlerini tamamladık. Artık temel atma dönemine başlıyoruz. Daha çok görünür olacağız. Temellerini attığımız, projelerimizin somut ve görünür olduğu dönemi yaşayacağız. Daha çok iş, daha çok üretim, daha çok faaliyet içinde olacağız” diye konuştu.


Hayalimdeki Konak


Dayanışma kültürüyle hareket eden ve kentliliğin avantaja dönüştüğü bir Konak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, hayalindeki Konak’ı da anlattı. Pekdaş, şunları söyledi: “2 bin 500 yıldan fazla zamandır yerleşik hayatın olduğu, 150 yıldır belediyesi olan bir şehir. İzmir’in en eski belediye yapısının olduğu yer Konak’tır.


Mücevher değerinde bir ilçe


 Dolayısıyla bir mücevher değerindeki ilçemizin asıl değerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu zengin tarihsel kimlik, çeşit çeşit uygarlıkların biriktirdiği zenginliğimiz. Bu zenginliğin ortaya çıktığı bir Konak için çalışıyoruz. Farklı kimliklerle zenginleşen, hoşgörünün ve birlikte üretimin var olduğu bu kentte tarihsel izlerin devam ettiği, kültür-sanat dünyasının kalbinin hızla atığı bir ilçe düşlüyorum. Hiç kimsenin yatağa aç girmediği, vicdan sahibi kişilerin yaşadığı bir Konak hayal ediyorum. Komşusu açken kendisi tok yatmayan insanların yaşamadığı bir ilçe hayal ediyorum. Dayanışma kültürümüzün ortaya çıktığı, kentliliğin bir avantaja dönüştüğü yer Konak olsun istiyorum.”


Vatandaşla el ele



İlçenin nabzını tutmak ve vatandaşların sorunlarını yerinde görmek için ev gezileri de yapan Başkan Pekdaş, bu ziyaretlerin kendisi için moral kaynağı olduğunu söyledi. Pekdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye çalışmalarını belirlerken ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin, duygularını düşüncelerini bizzat duymak istiyorum. Bu nedenle evlere kadar giriyor, misafirleri oluyoruz. Hemşehrilerimizin gözünden Konak’ı değerlendirmek, hizmetlerimizi ölçmek de ayrıca bizim için önemli. Hemşehrilerimizle bir arada olunan her yerde olmayı her zaman tercih ediyorum. Konak çok renkli ve çok katmanlı bir ilçe. 130 okulu, 113 mahallesiyle birinci sırada yer alıyor.”


Düşünen, iş yapan Konak


 “İzmir denilince akla gelen ilk şeyler, Kordon, Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı, Kültürpark, Kadifekale, Alsancak, Eşrefpaşa, Hatay, Göztepe; hepsi Konak’ta. Tarih Konak’ta, İzmir’in eğlence merkezi Konak’ta... İzmir’in konuklarını ağırladığı yer Konak. Bu nedenle ben Konak’ı kentin hem yatak odası hem oturma odası hem de yemek odası olarak tanımlıyorum. İzmir’in atan kalbi, yürüyen ayağı, düşünen beyni, iş yapan eli Konak...  İzmir  denilince akla gelen ne varsa Konak’ta hepsi var.”


İŞTE KONAK’TAKİ YENİ PROJELER


1- Toros Pazaryeri ve Semt Merkezi


11 bin 500 metrekare alana inşa edilecek tesiste 138 tezgahın kurulacağı kapalı pazaryerinin yanı sıra semt merkezi olarak hizmet verecek derslikler, kurs alanları da bulunacak. Ayrıca bölge halkının ihtiyacı olan düğün ve nikah salonu da yer alacak. Modern görüntüsüyle göz dolduracak tesiste 91 araçlık otopark da olacak.


2 - Gültepe Spor Kompleksi


5 bin 86 metrekarelik alanda inşa edilecek kompleks, modern ve çok yönlü mimarisiyle bölgeye yeni bir soluk getirecek.  Komplekste basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarının yapılacağı spor salonu ile bir mini futbol sahası yer alacak. Ayrıca bireysel ve grup antrenmanlarına olanak sağlayan birden çok salon ve 30 araçlık bir kapalı otopark da olacak.


3 - Aziziye Semt Merkezi


Semt merkezlerine Aziziye Mahallesi’nde inşa edilecek binayla bir yenisi daha eklenecek. İki katkı planlanan bina hizmete girdiğinde meslek edindirme, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği bir merkez olacak.


4 - Kadriye kapalı pazaryeri


Kadifekale ve çevresinde yaşayan vatandaşların pazar sıkıntısı, 1. Kadriye Mahallesi’ne açılacak kapalı pazaryeriyle giderilecek. Kamulaştırmalar yapılarak inşaat alanı oluşturuldu. Yakın zamanda temeli atılacak kapalı pazaryerinin diğer inşa edilecek kapalı pazaryerleri gibi çok amaçlı olacağı belirtildi. Sadece pazaryeri olarak değil, düğün salonu ve semt merkezi olarak da hizmet vermesi planlanıyor.


5- Güneşli Pazaryeri


Yıllardır tarihi İpek Yolu üzerine kurulan Eşrefpaşa Pazarı’nın taşınmasını sağlayacak proje çok kısa süre içinde başlayacak. Yağhaneler’deki Jandarma Bölge Komutanlığı’nın boşalttığı yeri TOKİ’den 12 milyon TL’ye satın alan Konak Belediyesi, bu alana içinde çeşitli sosyal donatıların da olacağı çok görkemli bir kapalı pazaryeri yapacak. Projede büyük bir otopark, düğün salonu ve nikah salonu da olacak.


6 - Spor ve semt merkezleri


Konak Belediyesi’nin 2017 yılında hizmete açacağı tesisler arasında Zeytinlik, Hatay ve 1. Kadriye’de kiralama yöntemiyle belediye bünyesine kazandırılan merkezler de bulunuyor. Zeytinlik’te 5 katlı bir bina semt merkezi olarak projelendirilirken, Hatay’da kiralanan üç katlı binanın da spor merkezi olarak bölge halkının hizmetine sunulması için çalışmalar başladı. Ayrıca 1. Kadriye Mahallesi’nde kiralanan iki katlı bina ilk etapta Konak Belediyesi’nin hibe desteği aldığı AB projesine ev sahipliği yaparken, proje sonunda semt merkezi olarak hizmet verecek.


7- Roman Kültür Merkezi


Konak Belediyesi 2017 yılında tarihi binaların restorasyonuna da hız verecek. Mecidiye Mahallesi’nde satın alınan ikiz binaların restorasyon projeleri kuruldan geçti. Yapımına başlanacak proje tamamlandığında tarihi ikiz evler kent yaşamına kazandırılacak. Ayrıca Tepecik’ee alınan tescilli konak da restore edilerek ‘Roman Kültür ve Sanat Merkezi’ olarak hizmete açılacak. Bunun yanı sıra Anafartalar Caddesi’ndeki Tarihi Kıllıoğlu Hamamı ve İkiçeşmelik Caddesi üzerindeki İstiklal İlkokulu da restore edilip, yeniden işlevsel hale getirilecek.


Milliyet 


Geri Dön