28 / 03 / 2024

İşte İzmir'in yeni metro vagonları!

İşte İzmir'in yeni metro vagonları!

İzmir Metrosu’nda kullanılacak 95 adet yeni vagonun imalatı, CRRC Tangshan firmasının Çin’deki tesislerinde devam ediyor. 15 vagonluk ilk parti bu yılın ekim ayında teslim edilecek.



İzmir Metrosu’nda kullanılacak 95 adet yeni vagonun imalatı, CRRC Tangshan firmasının Çin’deki tesislerinde devam ediyor. 15 vagonluk ilk partinin bu yılın ekim ayında teslim edileceği bildirildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem ağını büyütebilmek için yatırımlarına devam ederken, daha fazla yolcunun daha konforlu bir şekilde yolculuk yapmasını sağlayacak yeni tren seti alımlarını sürdürüyor.


95 vagondan oluşan 19 adet tren seti için Çinli CRRC Tangshan firması ile sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını her aşamasını da yakından takip ediyor.


Firmanın Çin’deki tesislerinde gövde ve şasinin montajı tamamlanan vagonlar, güvenlik aşamasında statik testlere tabi tutuluyor. Testlerden başarıyla geçen vagonların imalatına devam ediliyor.



263 MİLYON LİRALIK YATIRIM


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 95 metro vagonu için geçen yıl Çinli CRRC Tangshan firması ile 79.8 milyon Euroluk sözleşme imzalamıştı.



İmalatı devam eden tren setlerinin 15 vagondan oluşan ilk partisi Ekim 2016’da, 30 vagondan oluşan ikinci partisi Şubat 2017’de, 50 vagondan oluşan son parti ise Mayıs 2017’de teslim edilecek.



Hürriyet Ege




Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İzmir Metrosu’nda kullanılacak 95 adet yeni vagonun imalatı, CRRC Tangshan firmasının Çin’deki tesislerinde tüm hızıyla devam ediyor. 15 vagonluk ilk parti Ekim ayında teslim edilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kentteki raylı sistem ağını büyütebilmek için yatırımlarına hızla devam ederken, diğer yandan da daha fazla yolcunun daha konforlu bir şekilde yolculuk yapmasını sağlayacak yeni tren seti alımlarını sürdürüyor. 95 vagondan oluşan 19 adet tren seti için Çinli CRRC Tangshan firması ile sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi,  imalat çalışmalarını her aşamasını da yakından takip ediyor. Firmanın Çin’deki tesislerinde gövde ve şasinin montajı tamamlanan vagonlar, güvenlik aşamasında statik testlere tabi tutuluyor. Testlerden başarıyla geçen vagonların imalatına devam ediliyor.


263 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 95 metro vagonu için geçtiğimiz yıl Çinli CRRC Tangshan firması ile  79.8 milyon Euroluk sözleşme imzalamıştı. İmalatı devam eden tren setlerinin 15 vagondan oluşan ilk partisi Ekim 2016’da, 30 vagondan oluşan ikinci partisi Şubat 2017’de,  50 vagondan oluşan son parti ise Mayıs 2017’de teslim edilecek.


Yeni Gün




Geri Dön