26 / 04 / 2024

İşte KKM hesaplarının geldiği korkunç boyut: 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz!

İşte KKM hesaplarının geldiği korkunç boyut: 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz!

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, kur korumalı mevduat hesaplarının geldiği korkunç boyuta ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Yılmaz, KKM hesaplarında adamına göre muamele yapıldığını ve şu an en büyük sorunun KKM üzerinden verilen yüksek faizler olduğunu savundu.



AKP hükümeti seçimler öncesinde döviz kurlarında ani sıçramayı frenlemek amacıyla Merkez Bankası aracılığıyla piyasaları baskılarken, kur korumalı mevduat hesaplarına verilen destekler de devam ediyor. Kur korumalı mevduat hesaplarında son günlerde hem faiz oranlarının hem prim oranlarının artması nedeniyle yatırımcılar yoğun ilgi gösterirken, ekonomistler ve muhalefet cephesinden bazı isimlerin ise önemli uyarıları var.

İşte KKM hesaplarının geldiği korkunç boyut: 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz!

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, KKM hesaplarında mudilere verilen faiz oranlarının yüksekliğine ve ekonomiye olan maliyetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. KARAR TV’ye konuşan Bilge Yılmaz, 1 milyon yatırana yıl sonunda 550 bin dolar faiz verildiğine dikkat çekerek şu an asıl sorunlu olan yerin, KKM üzerinden verilen çok yüksek faiz oranları olduğunu savundu.

Bilge Yılmaz, Kur Korumalı Mevduat üzerinden verilen faizin eşit şekilde dağıtılmadığını ileri sürerek adamına göre muamele yapıldığını, büyük müşterilere çok yüksek faiz oranları verildiğini ileri sürdü.  Yılmaz, dolara yüzde 55 faiz veren dünyada Türkiye’nin dışında başka bir ülkenin bulunmadığını vurgulayarak bunun tamamen iş bilmezlik olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön