26 / 04 / 2024

İşte Türkiye'den ezber bozan yatak odaları!

İşte Türkiye'den ezber bozan yatak odaları!

Bugün pek çok farklı alanda olduğu gibi, mimaride, dekorasyonda, peyzajda, tasarımda ve aklınıza gelebilecek daha pek çok sektörde dünyanın önemli ülkeleriyle rekabet edebilir bir noktaya gelmiş durumdayız. İşte Türkiye'den ezber bozan yatak odaları..



Dekorasyon ve mimari dergilerinde yalnızca Avrupa ülkelerinde veya Amerika’da bulunan örneklerin yer aldığı, reklamlarda, ilanlarda Türkiye dışından binaların, tasarımların kullanıldığı günler artık çok gerilerde kaldı. Bugün pek çok farklı alanda olduğu gibi, mimaride, dekorasyonda, peyzajda, tasarımda ve aklınıza gelebilecek daha pek çok sektörde dünyanın önemli ülkeleriyle rekabet edebilir bir noktaya gelmiş durumdayız. Artık çarpıcı bir mimari eserle karşılaştığımızda, muazzam bir dekorasyon örneği gördüğümüzde mutlaka Amerika’da ya da Avrupa’nın bir yerinde olmalı diye düşünmüyoruz. Çünkü bu türden iddialı örnekler pekâlâ ülkemizden de çıkabiliyor. Bu yazımızda sizler için hepsi de Türkiye’de bulunan ve farklı tarzlarıyla, farklı nitelikleriyle hepsi de son derece başarılı tasarımlara sahip yatak odalarını bir araya getirdik. Kendi eviniz için de ilham kaynağı olabilecek bu farklı tarzlardaki yatak odalarının ortak özellikleri ise her detayı üzerine düşünülmüş ve parlak birer tasarım aklının ürünü olmaları.


Sonbahar tadında bir yatak odası


İşte Türkiye den ezber bozan yatak odaları!


Yatak odalarında bulunan mobilyalar genellikle sabittir. Yatak, şifonyer, komodin, tuvalet masası ve gardrop haricinde bazen bir puf ya da tek bir berjer de yatak odalarında kullanılabiliyor. Ama L tipi bir köşe koltuğun yatak odalarında sıkça rastladığımız bir mobilya olduğunu söylemek bir hayli zor. Buna karşın bu basit ama son derece etkili fikrin iyi uygulandığında nasıl güzel bir sonuç verebileceğini bu yatak odasında gayet iyi görüyoruz. Yatak ve köşe koltuğun bulunduğu bölümün tabanı yatak odasının geri kalanından yaklaşık on santimetre kadar yükseltilmiş ve burada şık bir alan oluşturulmuş. Sarı tonlarındaki renk paleti ise sonbaharın melankolik havasını harika bir şekilde yansıtıyor.


Sadeliğiyle çarpıcı


İşte Türkiye den ezber bozan yatak odaları!


Bir odada mümkün olan en az sayıda eşyayı ve en yalın dekorasyonu tercih etmek, en abartısız renkleri kullanmak her zaman için sade ve minimal bir dekorasyon ortaya çıkarmaz. “Az daha fazladır” ilkesi de rastgele mobilyaların bir araya getirilmesiyle gerçekleştirilemez. Bir tasarımı minimal tutmak için öncelikle ortada azlığın ötesinde bir tasarım olması gerekir. Bunu yapmak da aslında sıradan bir dekorasyon yapmaktan daha zordur. Beyaz ve gri tonlarının mükemmel bir şekilde kullanıldığını, inanılmaz akıcı tasarımıyla adeta büyüleyici bir tasarıma sahip bu yatak odası, sadeliğiyle minimal bir tasarımın nasıl olması gerektiğine ilişkin çarpıcı bir örnek sunuyor.


Ahşap kullanımının iddialı bir örneği


İşte Türkiye den ezber bozan yatak odaları!


Ahşabın mümkün olduğunca doğal halleriyle kullanılması bugünlerde neredeyse bir trend haline geldi. Genel olarak doğal ürünlere ve tasarımlara yönelik artan rağbetin uzantısı olan bu durum, karşımıza çok başarılı tasarımlar çıkarabiliyor. Burada gördüğümüz yatak odası, ahşabın doğal haliyle kullanımının verebileceği muazzam sonuçlara çok iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu odadaki doğal ahşap yüzeyleri sıradan boyalı yüzeylerle değiştirdiğinizi düşünün, odanın havası tamamen değişirdi ve aslında büyük ölçüde sıradanlaşırdı değil mi?


Adeta bir peri masalı


İşte Türkiye den ezber bozan yatak odaları!


Bir film setinden fırlamış ya da bir peri masalının gerçek hayata uygulanmış versiyonu gibi görünen bu yatak odası, basit fikirlerin doğru uygulamalarla ne kadar harika sonuçlar doğurabileceğinin çarpıcı bir belgesi gibi adeta. Sarayları kıskandıracak kadar güzel görünen bu yatak odasında gördüğünüz mobilyalar aslında son derece basit tasarımlar. Hatta bu türden mobilyaları evinizde kendiniz bile yapabilirsiniz. Ama önemli olan bu basit fikirleri bulup çıkarmak ve doğru bir şekilde bir araya getirebilmek.


Gelenekten geleceğe


İşte Türkiye den ezber bozan yatak odaları!


Geleneksel Anadolu taş mimarisinin tipik bir örneği olan bu yatak odasının dekorasyonunda da yine geleneksel bir çizgi gözleniyor. Bununla birlikte belli başlı modern detaylar da gözden kaçmıyor. Klasik bir tasarımı modern bir yorumla harmanlayan bu yatak odasının çok uzun yıllar yeni modalara ve trendlere kurban gitmeyeceğini söylemek hiç de yanlış olmaz.


Hürriyet 


Geri Dön