25 / 04 / 2024

İşte yeni Cunda!

İşte yeni Cunda!

Yerel seçimlerle AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'ndan ayrılıp Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Edip Uğur, şehir için 4 milyar euro değerindeki 62 projeyi anlattı.



Akşam gazetesi yazarı Mehmet Ali Ergün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Edip Uğur'un anlattıklarını şöyle aktardı:


"Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarında (MIPIM) sohbet ettiğimiz Başkan Uğur, bölgenin ülke açısından önemine dikkat çekti: “Türkiye nüfusunun yüzde 45’inin üzerinde bulunduğu bölgede vizyon projeleri için düğmeye bastık.” 

Balıkesir Belediye Başkanı’nın sözünü ettiği projelerden en dikkat çekeni, ‘Beyaz Türklerin’ en gözde mekanı Cunda Adası’yla ilgili. Başkan’ın anlattıklarına göre Ayvalık’ı Cundaya bağlayan dar yolun yerine köprü yapılacak.   


'KANAL’LA TEMİZLENECEK 


240 metre uzunluğundaki köprünün inşasının çok yakında başlayacağını anlatan Başkan Uğur, “Cunda adasına karadan gidiş yolunu kaldırıp köprülü hale getireceğiz. Burada bin 200 yat kapasiteli liman yapacağız. Eski dönemlerde Cunda’dan buraya bir geçiş varmış. Ancak yol yapmak için kapatılmış. Mevcut yolun kalkmasıyla Cunda kanalı açılacak ve körfez daha temiz hale gelecek” dedi. 


KIYILAR BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA 


Ahmet Edip Uğur’a "Burada bir yat limanı ünlü ailelerin tepkisini çekmez mi" diye de sorduk, şunları anlattı: “Boyner, Koç, Sabancı hepsinin malikaneleri Ayvalık’ta bulunuyor. Hepsi Cunda’da manastırlar bulup burada kendilerine malikaneler yapmışlar. Denize ulaşım yolları bile yok. Onların da yat limanı gibi projeleri var. 

Ancak unutuyorlar; Kıyılar Büyükşehirlerin sorumluluğunda. Biz, projemiz için kolları sıvadık.”


62 projeye 4 milyar euro


30 Martta Belediye Başkanı seçildikten sonra ‘vizyon projeleri için harekete geçtiklerini’ anlatan Başkan Uğur “Bölge çok değerli. İstanbul ve Bursa trafiğe girmeden yol üzerinde bulunuyor. 5 yıl içerisinde Çanakkale Boğaz Köprüsü de faaliyete girecek. 2015 yılında burası ihale edilecek. Yeni açılan Edincik OSB’de Enerjisa, Çolakoğlu gibi firmalar bulunuyor. Buradaki iş alanlarının gelişmesiyle daha çok firma buraya gelecek. Ayrıca Gönen’de 30 dönümlük alanda Dericiler OSB’yi taşıyıp burada ünlü Gönen Kaplıcaları’nın hak ettiği yeni yatırımlara kavuşmasını sağlayacağız. 62 projemiz var, bunların hepsini hayata geçirmek için 4 milyar euro harcayacağız” dedi. 



Mehmet Ali Ergün / Akşam





Geri Dön