29 / 03 / 2024

İSTİHALE, ilk müzayedesinde 28 konut sattı!

İSTİHALE, ilk müzayedesinde 28 konut sattı!

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen münferit mülklerin açık artırma sistemiyle satışına olanak sağlayan İSTİHALE ilk müzayedesini 10 Mayıs'ta gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk münferit gayrimenkul müzayedesinde yüzde 28’lik satış başarı sergilendi..



İSTİHALE, ilk müzayedesini 10 Mayıs Perşembe günü Swissotel The Bosphorus’daki Asuka salonunda gerçekleştirdi. İSTİHALE, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen münferit mülklerin açık artırma sistemiyle satışına olanak sağlıyor.

İlk müzayedesinde satışa çıkardığı 142 konutun yüzde 28’ini yeni sahipleriyle buluşturarak başarılı bir grafik sergileyen İSTİHALE müzayedesinde kısa amortisman süresiyle öne çıkan konutlar, yoğun ilgiyle karşılaştı. 

Esenyurt ve Beylikdüzü’ndeki mülkler yeni sahiplerini buldu

Rasyonel değerlerinin üzerine çıkan gayrimenkul fiyatlarını ve yüksek komisyon ücreti talep eden emlakçıları devre dışı bırakan İSTİHALE, müzayede sistemiyle aylarca satılamayan gayrimenkullerin 1 günde satışını sağladı. Türkiye’de ilk defa uygulanan bu açık artırma sistemi, İngiltere’de otuz yılı aşkın süredir konut satışında kullanılıyor.

10 Mayıs’ta Swissotel The Bosphorus’da gerçekleşen müzayedeye bankalar, emlak ofisleri, konut projeleri ve mülk yatırımcıları katılım gösterdi.  İSTİHALE Kurucusu Tyla Angelis, müzayedede gerçekleşen durumdan memnuniyetini ise şu şekilde aktardı “Gayrimenkul pazarının alışkın olmadığı farklı bir satış kanalı olan müzayede sistemini uyguladığımız ilk açık artırma organizasyonumuzda, toplam satışa sunduğumuz 142 lotun yüzde 28’ini yeni sahiplerine teslim ettik. Satışı gerçekleşen mülkler yatırımcısına 10-12 yılda maliyetini geri döndürecek. İngiltere’de ortalama yüzde 75 başarı seviyesiyle gerçekleşen müzayedeleri Türkiye’de yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

İSTİHALE, ilk müzayedesinde 28 konut sattı!

‘Balon fiyatları olması gereken seviyelere indireceğiz!’

Angelis, gelecek müzayedelerle ilgili olarak hedeflerinden de bahsetti: “Her müzayedemizde bir önceki başarımızın üzerine çıkarak yüzde 75 satış oranlarını hedefliyoruz. Biz müzayede düzenledikçe, gayrimenkul pazarı da bu sisteme daha fazla adapte olacaktır. Satış hacmimizi artırmamızın ve sektöre rasyonel fiyatlarla sunduğumuz mülklerin sayısını yükselmemizle, Türkiye gayrimenkul sektöründe oluşan balon fiyatları, olması gereken seviyelere indireceğiz.”

 


Geri Dön