16 / 04 / 2024

İstinye Park İzmir için 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

İstinye Park İzmir için 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

Orjin'in yaklaşık üç yıl önce başlayan arayışlarında adres, İzmir'in gelişen bölgesi Üçkuyular semti oldu. Ortaklar iki yıl içinde semtte 41 bin 650 metrekare arazi geliştirdiler. Amaç istanbul'daki İstinye Park'ın bir benzerinin İzmir'e kurulması idi...



İstanbul'a İstinye Park AVM ile ses getiren bir proje kazandıran Doğuş/Orjin ortaklığının, aynı ölçü ve kalitede bir başka AVM adımı için izmir'i seçtikleri biliniyordu. 


Orjin'in yaklaşık üç yıl önce başlayan arayışlarında adres, İzmir'in gelişen bölgesi Üçkuyular semti oldu. Ortaklar iki yıl içinde semtte 41 bin 650 metrekare arazi geliştirdiler. Amaç istanbul'daki İstinye Park'ın bir benzerinin İzmir'e kurulması idi. Toplam 300 mağazalı AVM için 300 milyon dolarlık bir yatırım planlandı. 


Sözünü ettiğimiz projeyi çok yakından ilgilendiren bir ihale geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Konak Belediyesi'ne ait Merbel AŞ'ye ait içinde akaryakıt istasyonunun bulunduğu 3 bin 510 metrekare arsa ihaleye çıkarıldı. Belediye internet sitesinden canlı yayınlanan ihale, en yüksek 48 milyon TL teklifi ile KDV dahil 56 milyon 640 bin TL'lik bedel karşılığında Doğuş/Orjin ortaklığının şirketi Orta Gaynmenkul'de kaldı. 


İşte sözünü ettiğimiz bu ihale İzmir'in şu günlerdeki en önemli gündem maddesi. Bir gaip belediye meclis üyesi, ihalenin iptali için mahkemeye başvurdu. Aldığımız bilgiye göre, ihaleyi kazanan grup söz konusu araziyi yeşil alana çevirecek. Üzerinde 350 metrekare inşaat yapma izni bulunan arazinin parka çevrileceği ve yeşil alan olarak kullanıma açılacağı kaydediliyor. 


İstinye Park  İzmir  için düşünülen yeşil alan, sadece bu ihale ile satışa çıkarılan arazi değil. Ortaklığın kendi arazileri üzerine kuracakları AVM'nin etrafında kalan toplam 90 dönümlük araziyi de temalı parka çevireceği dile getiriliyor. Otogar dönüş güzergahının yerin altına alınmasıyla ortaya çıkanlacak arazinin tamamının yeşil alana çevrileceği ve tüm bu çalışmalar için 50 milyon dolarlık yatırım yapılacağı dile getiriliyor. 



EKONOMİST


Geri Dön