19 / 04 / 2024

İtalya, ada ve saraylarını satışa çıkarıyor!

İtalya, ada ve saraylarını satışa çıkarıyor!

İtalya, aralarında saray, plaj, ada ve tarihi kalelerin yer aldığı toplam 9 bin varlığını satmaya hazırlanıyor



Yunanistan'ın borçlarını ödemek için adalarını satışa çıkarıp çıkarmayacağı tartışma konusu olurken, kamu borcunu azaltmaya çalışan İtalya, aralarında saray, plaj, ada ve tarihi kalelerin yer aldığı toplam 9 bin varlığını satmaya hazırlanıyor. Gayrimenkullerin getirisinin 3 milyar sterlini geçmesi bekleniyor. İtalya'nın artan kamu borcunun tutarı 1.18 trilyon sterline ulaşırken, satışa çıkarılması planlanan varlıklar arasında 'Dünyan'nın en seksi plajı' olarak anılan Caprera Plajı ile 900 yıllık bir tarihe sahip olan Norman Sarayı da yer alıyor. Varlıkların ilk etapta yerel ve bölgesel yönetimlere teklif edileceğini belirtiyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İtalya, saraylarını ve en seksi plajı satışa çıkardı

Borç krizindeki Yunanistan'dan sonra İtalya'da da 1.18 trilyon Euro'ya ulaşan kamu borcu ile boğuşan hükümetin yüzlerce varlığı satışa çıkarılabileceği belirtildi.

Aralarında 9 bin binanın, sarayların, adaların, plajların ve limanların bulunduğu paketten 3 milyar Euro gelir elde edilmesi planlanıyor.

Adalar da satılık
Bu ay sonuna kadar satışa çıkması beklenen varlıklar arasında en pahalı ve prestijli gayrimenkul, Sardunya Adası'nın kuzey doğusundaki Carpera Ada zinciri. Yerleşimin bulunmadığı ve dağ keçilerinin yaşadığı adaların 72 kilometre uzunluğunda özellikle tüplü dalış yapanlar için mükemmel sahilleri bulunuyor. Dünyanın en seksi plajı olarak da adlandırılan Carpera Adası'nın daha önce Giuseppe Garibaldi'ye ait olduğu ve 19'uncu yüzyılda İtalya devletine geçtiği kaydedildi. Milyonlarca Euro'luk teklif beklenen diğer gayrimenkuller ise Venedik kıyısındaki adalar. Bu adalar arasında üzüm bağları, güzel bahçe ve limanları ile bilinen Sant'Erasmo adasi ile Santo Stefano Adası de yer alıyor. Roma'da satışa konu alan tarihi binalar arasında ise 16'ncı yüzyılda Papa 3'üncü Jolius tarafından inşa ettirilen Villa Giulia Müzesi de bulunuyor. Palermo'daki 900 yıllık Norman Sarayı'nın da satılık olduğu belirtildi. Ünlü aktör George Clooney'nin de evinin olduğu dünyaca ünlü plajların bulunduğu Como Gölü kıyıları da satılık.
Hürriyet


Geri Dön