25 / 04 / 2024

İtalya'da koronavirüssüz kasabada evler 1 dolara satılıyor!

İtalya'da koronavirüssüz kasabada evler 1 dolara satılıyor!

Salgının etkisini kaybetmeye başladığı İtalya'da hayat da normalleşiyor. Ülkenin güneyindeki Calabria bölgesinde bulunan ve Kovid-19 vakasının bulunmadığı Cinquefrondi kasabasında evler 1 dolara evler satılıyor...



Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri İtalya oldu. Bir süre boyunca Avrupa'da koronavirüs salgınının merkezi olan İtalya'da 237 bin vaka görülmüş bu süreçte de 34 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre; ülkenin güneyindeki Calabria bölgesinde bulunan ve koronavirüs vakasının olmadığı Cinquefrondi kasabası 1 dolara evler satışa çıkarıldı. 

İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde yer alan turistik Cinquefrondi kasabası aynı zamanda ülkede aktif koronavirüs vakasının olmadığı ender yerlerden biri. Koronavirüs vakasının bulunmadığı Cinquefrondi bu özelliğini de kullanarak azalan nüfusunu artırmak amacıyla harekete geçti. İtalya'da daha önce de sıklıkla uygulanan teşvikler Cinquefrondi'de karşılık buluyor. Buna göre Cinquefrondi kasabasına taşınmayı kabul edenlere 1 dolara ev satılacak. Özellikle İtalya'nın güneyinde hayata geçirilen bu model, bölgeye demografik bir canlılık kazandırmayı hedefliyor. Fakat 1 dolara ev sahibi olabilmek için Cinquefrondi yerel yönetiminin belirlediği bir takım şartlar bulunuyor. 

Yapılan açıklamaya göre Cinquefrondi'de 1 dolara ev sahibi olabilmek için aranan koşullar şu şekilde: 

1 dolar karşılığı bölgeden konut alacak kişinin aynı zamanda bu evi restore etme masraflarını da üstlenmesi gerekmekte. 

Bölgedeki evlerin pek çoğunun yüzlerce yıllık bir tarihi olduğunu hatırlatmakta yarar bulunuyor. Bu evlerin restorasyonunun binlerce euroya mal olabileceği dile getiriliyor. Üstelik bu restorasyon için 3 yıllık bir süre veriliyor. 3 yılın sonunda restorasyon tamamlanmazsa Cinqeufrondi yönetimi 1 dolara satılan evi geri alabiliyor.

Böyle bir durumla karşılaşmaması için Cinquefrondi Belediyesi yıllık 260 euro civarında bir bedelle evleri sigortalıyor.

Cinquefrondi'de 1 dolara satılan evlerin özellikleri ise şu şekilde: 

Tipik Akdeniz mimarisi tasarımına sahip olan evler balkonlu ve nispeten küçük bir metrekareye sahip.

Bu müstakil evlerin ortalama yaşıysa 100'den fazla.

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!


Geri Dön