26 / 04 / 2024

İtalya’daki bu kasabaya taşınana büyük ikramiye veriliyor!

İtalya’daki bu kasabaya taşınana büyük ikramiye veriliyor!

Yaşanan göçler nedeniyle nüfusu azalan Güney İtalya, bu durumu tersine çevirmek için teşvik programlarına başvurdu. Santo Stefano di Sessanio isimli bir kasabanın yerel yönetimi, bölgeye taşınacak kişilere 8 bin euro vereceğini duyurdu. 



Avrupa'da yaşanan göçler sonrasında Güney İtalya'da yer alan kasabalarda nüfus bir hayliyle azaldı. Milliyet'ten İhsan Dindar'ın  haberine göre; Santo Stefano di Sessanio isimli bir kasaba bu durumu tersine çevirmek için teşvik programını uygulamaya başladı. Bu programla kasabaya taşınacak herkese 8 bin euro verilecek.

İtalya’daki bu kasabaya taşınana büyük ikramiye veriliyor!

115 evin bulunduğu Santo Stefano di Sessanio kasabası Orta Çağ'a uzanan tarihi ve bugüne kadar koruduğu bu dokusuyla turistik bir kimliğe de sahip. Yeterli miktarda iş imkanın sağlanmaması nedeniyle uzun süredir sürekli azalan nüfusu yeniden canlandırabilmek adına belediye, dikkat çekici bir teşvik programı uygulayacağını duyurdu. Açıklanan teşvik programına göre Santo Stefano di Sessanio kasabasına yerleşecek olanlara 8 bin euro para desteği verilecek. Sadece yüzde 13 genç nüfusa sahip olan kasaba bu programla genç nüfusu daha da artırmayı planlıyor. Üç yıl boyunca 8'er bin euro yani toplamda 24 bin euro mali desteğin sağlanacağı teşvikle üretim dengesinin sürdürülebilmesi amaçlanıyor. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin ise en azından beş yıl boyunca Santo Stefano di Sessanio kasabasında yaşamayı taahhüt etmesi ve burada bir işletme kurması gerekiyor. 

İtalya’daki bu kasabaya taşınana büyük ikramiye veriliyor!

Maddi destek sağlanacak kişiler için aranan diğer özellik kasabaya yerleşecek olan kişilerin 18-40 yaşlarında olması. Teknik eleman, turizm rehberi, eczacı gibi iş kollarında çalışanların başvurusu öncelikli olarak değerlendirilmeye alınacak Değerlendirme sonrasında 10 kişi aileleriyle birlikte kasabaya kabul edilip bu maddi destekten faydalanabilecek.

İtalya’daki bu kasabaya taşınana büyük ikramiye veriliyor!

Santo Stefano di Sessanio'nun yanı sıra birçok kasaba on dönemlerde yeni bir canlılık kazanabilmek adını çeşitli teşvik programları açıklıyor. Bu teşvik programları kimi zaman nakdi yardım kimi zaman da uygun fiyatlarla ev desteği oluyor. 

Ancak teşvikler bir takım şartları da beraberinde getiriyor. Örneğin yapılan para yardımı karşılığında bölgede kalıcı bir şekilde yaşamak zorunlu tutuluyor.
 

İtalya'da koronavirüssüz kasabada evler 1 dolara satılıyor!


Geri Dön