26 / 04 / 2024

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.



İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun Türkiye milli katılımını gerçekleştirdiği dünyanın en büyük sanayi fuarı Hannover Messe’nin açılışında gazetecilerle görüştü. Gündemle ilgili soruları da cevaplayan Avdagiç, ev kiralarında son zamanlarda yaşanan yükselişlerle ilgili konuşarak, kiraların düşmesini sağlayacak 5 önerisini açıkladı.

“İstanbul’da özellikle ilçe belediyeleri çok daha yoğun bir şekilde konut arsası üretmeli. Belediyeler imar uygulamalarında daha hızlı ve etkin olmalı. Belediyelerin maliyet artırıcı yaklaşımları gündemden kaldırmaları lazım. Ticari imarı olan parseller ticaret/konuta dönüştürülmeli. Kullanılmayan ticari alanlar konut olmalı” açıklamasında bulunan Avdagiç, megakentte konut fiyatlarını etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğunun altını çizdi. 

İTO Başkanı Avdagiç ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri!  

İstanbul’da özellikle yeni konutlar için arsa üretilmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Avdagiç, bunun beton fiyatından da demir fiyatından da daha önemli olduğunu belirterek  İstanbul’un en uzak köşelerinde bile arsanın konut maliyeti içindeki payının yüzde 60'larda olduğuna dikkat çekti. 

"Merkeze doğru geldiğinizde bu oran yüzde 75’leri, 80’leri buluyor. Dolayısıyla daha çok konut arsası üretebiliyor olmamız lazım" açıklamasında bulunan Avdagiç, ikinci olarak belediyelerin bu süreçlerde imar uygulamalarında daha hızlı ve etkin çalışması gerektiğine vurgu yaptı. 

Üçüncü önerisiyle ilgili olarak ise, "Üçüncü olarak da belediyeler maliyet artırıcı yaklaşımları gündemden kaldırması lazım" diyen Şekib Avdagiç, dördüncü önerisinin ticari imarlı parsellerin ticari/konuta dönüştürülmesi olduğunu, son önerininse büyük ticari alanların da konuta çevrilmesi olduğunu aktardı. 

İTO Başkanı Avdagiç ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; sorunun hızlı bir şekilde arzı artıracak şekilde çözümlenmesinin gerekli olduğunu vurgulayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Siz çok sayıda makul fiyatlı konut yaparsanız kiralar otomatikman kendi içinde dengelenecektir” açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul fiyatları neden yükseliyor? GISP, artışları inceliyor! 

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı! Fahiş kira artışlarına sabit oran formülü yolda!

Hazine arazisine konut modelinde son dakika gelişmesi! Araziler hangi şartlarla verilecek?

TOKİ'nin 100 bin konut projesinde fiyatlar belli oldu! Bakan Kurum açıkladı!


Geri Dön