28 / 03 / 2024

İTO Başkanı Çağlar: Sirkeci canlanacak

İTO Başkanı Çağlar: Sirkeci canlanacak

360 bin üyesiyle Türk iş dünyasında büyük ağırlığa sahip olan İstanbul Ticaret Odası’nın başkanı İbrahim Çağlar, İTO ve TOBB’un Sirkeci’deki gayrimenkulleriyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.



360 bin üyesiyle Türk iş dünyasında çok büyük ağırlığa sahip olan İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı aynı zamanda AK Parti kurucularından İbrahim Çağlar, İTO ve TOBB’un Sirkeci’deki gayrimenkulleriyle ilgili projelerini Hürriyet'e açıkladı.


Çağlar projelerle ilgili şunları söyledi:


"TOBB ile birlikte teklifleri aldık. Şehrin en kıymetli yerine, yeni değer katacak bir proje için çalışıyoruz. Turizm, konaklama, restoranlar, butikler, toplantı salonları v.s. olacak. 20-25 bin metrekarelik bir inşaat çıkacak. Düzenleme ve restorasyon ağırlıklı bir proje. Biz üyelerimizle rekabet edeceğimiz işlere girmek istemiyoruz. O nedenle projeyi yap işlet devret ile ihale edebiliriz. 20-25 yıllık bir süre olabilir. Yatırım tutarı, 150-250 milyon lira arasında görünüyor.  Büyükşehir de, burada yolu alta alarak bazı düzenlemeleri yapacak. Yayalaştırmalar v.s. Şu anda bölge çok karanlık bir bölge. Akşam olunca hayat duruyor. Biz bunu kıracağız. Beyazıt ve Süleymaniye’ye kadar yaşayan bir bölge oluşturmak istiyoruz. Biz bu uçtan başlıyoruz. Devamında mülk sahipleri bize eklemlenebilir. Süleymaniye projesi de bir taraftan yürüyor."


YEŞİLKÖY’E, YENİ FUAR KOMPLEKSİ


İbrahim Çağlar, fuar alanı projeleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:


"Üçüncü havalimanı yakınında 500 bin metrekarelik bir yeni fuar alanı yapılacak ama bunun için 6-7 sene beklemek lazım. Şu anda CNR Fuarcılık’ın da kiracımız olduğu yerde ki, İDTM A.Ş. de bir kısmında işletmeci konumunda 110 bin metrekare kapalı alanımız var. Biz orasını 310 bin metrekare alana çıkarmak için projemizi yaptık. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kiracımız yeni projede de mevcut alanı kadar bir yeri işletebilir. Biz de diğer yerleri işletebiliriz. İDTM A.Ş’nin de orada işletmeci olarak kalmasını önemsiyoruz ama ne kadar da kalmalı ona bakacağız. Proje bir bütün olarak yapılacak. Mevcut alan da yıkılacak. Bütün otoparklar ve mal transferleri yeraltına alınacak. Bir taraftan yıkıp bir taraftan yapacağız. Dünyanın en modern fuar alanını yapacağız."



Sadi Özdemir / Hürriyet





Geri Dön