24 / 04 / 2024

İTO, Rize'ye okul yaptırıyor!

İTO, Rize'ye okul yaptırıyor!

Dursun Topçu, "Nasıl ticarette öncülük ediyorsak, sosyal sorumluluk projelerinde de aynı oranda öncüsü olmaya gayret sarf ediyoruz" dedi



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Vekili Dursun Topçu, "Nasıl ticarette öncülük ediyorsak, sosyal sorumluluk projelerinde de aynı oranda öncüsü olmaya gayret sarf ediyoruz" dedi. İTO´nun 13 kentte başlattığı eğitim projesi kapsamında Rize´de Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ adına yaptırılacak okulun protokolü için İTO Başkan Vekili Dursun Topçu, beraberinde 65 iş adamıyla birlikte Rize´ye geldi.

Topçu, Rize Ticaret Sanayi Odası Meclis Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İTO olarak başlattıkları eğitim projesi kapsamında Anadolu´nun 13 kentine ilköğretim okulu inşa ettireceklerini, bu okullara da ülke için şehit olanların isimlerini vereceklerini belirtti. Topçu, İTO olarak Türkiye´nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını dolayısıyla sorumluluk alanlarını tüm Türkiye olarak gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

"350 bin üyeli bir meslek kuruluşuyuz. Kurulduğumuz günden itibaren İstanbul için çalışıyoruz. Ancak bizim bu topraklarda yerine getirmemiz gerek en sosyal vazifelerimiz var. Nasıl ticarette öncülük ediyorsak, sosyal sorumluluk projelerinde de aynı oranda öncü olmaya gayret sarf ediyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz içerisinde eğitim en önemli yeri işgal ediyor. Eğitim camiamız için bu güne kadar 14 yeni okul yaptırdık. 2010 yılı içerisinde eğitime verdiğimiz katkıyı artırdık. Bu anlamda şehitlerimizin memleketlerinde kendi isimlerini vereceğimiz okullar yaptırmaya karar verdik. Hem o ilin eğitimine katkı, hem de şehit kardeşlerimizin isimlerini yaşatmak istedik."

"13 İl´e 13 Şehit İlköğretim Okulu" Projesinde sona yaklaştıklarını vurgulayan Topçu, "11 ilde çalışmalarımızı tamamlayarak inşaatlarına başladık. Rize´de 12. okulumuzun protokolünü imzalıyoruz. Çamlıhemşin´in Topluca köyünde şehit binbaşı Ömer Aktuğ´un isminin yaşayacağı ilköğretim okulunu en kısa sürede tamamlayacağız. Bu okullarla şehitlere olan borcumuzu bir nebze olsun ödemiş olacağız. Elbette ailenin acısını dindiremeyeceğiz, hasretini dindiremeyeceğiz. Ancak hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız" diye konuştu.

Topçu, Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ İlköğretim Okulu ve lojmanının 2 bin 193 metre kare alanda 2 milyon 800 bin liraya yaptırılacağını sözlerine ekledi. Topçu, okulun bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise sulh içinde bir memlekette gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesi için çabaladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ancak sulh için harbe hazır olmak zorundayız. Ekonomik manada, gerçek manada her türlü harbe hazır olmalıyız. Birinci sınıf insanlar yetiştirmeliyiz. Eğer ekonomik olarak, askeri yönden ve üretim yönünden zayıfsanız barışı tesis edemezsiniz. Her zaman şahadete hazır evlatlarınız, üretmeye hazır cengaverleriniz olacak. Bu ikisi bir araya geldiğinde, dünyaya söyleyecek sözünüz olur. Sözünüz dinlenir."

Konuşmaların ardından Topçu ve Vali Hacımüftüoğlu, Rizeli Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ adına yaptırılacak okulun protokolünü imzaladılar. İmza törenine Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ´un eşi Nurten, çocukları Bahadır ve Ahmet Serdar Aktuğ´da katıldı.

Protokol töreninin ardından katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. 1949 yılında Rize´nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaya gelen Ömer Aktuğ, Hakkari´nin Şemdinli ilçesinde, 1987 yılında bölücü teröristlerle girişilen silahlı çatışmada şehit olmuştu.
AA

Geri Dön