19 / 04 / 2024

İTO'dan çok önemli 'asgari ücret' çağrısı

İTO'dan çok önemli 'asgari ücret' çağrısı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağına ilişkin iddialarla ilgili hükümete çağrıda bulunarak "Beraber adım atmalıyız" dedi.



TÜRK-İŞ BAŞKANI DA AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Türk-İş Başkanı Ergun Atalay da açıklama yapmış, temmuz ayında asgari ücrete ara zamla ilgili sinyal verererek çalışmaların resmen başladığını söylemişti.

İTO dan çok önemli asgari ücret çağrısı

Atalay, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cumhurbaşkanı ile bu durumla ilgili görüşme yaptık, çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi vereceğiz. Cumhurbaşkanı her şeyin farkında olduğunu söyledi."

Gözler asgari ücretle ilgili yürütülen o çalışmaya çevrildi. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı'ndanki ilgili kurullar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma yürütüyor.

Hazırlanacak raporla asgari ücrete bir zam olup olmayacağı, olursa nasıl maliyetler doğuracağı, istihdamı nasıl etkileyeceği gibi başlıklara yer verilmesi bekleniyor.

Çalışmalarda olası artışın nasıl olabileceğine ilişkin seçenekler de ortaya konacak. Asgari ücrete ara zamda 6 aylık enflasyon oranında artırım, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, iş verenin prim yükünün hafifletilmesi formulleri üzerinde çalışılıyor.

Editörün Notu: Bu haber 27 Haziran 2022, saat 18.43'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 55 kuruş, euro 17 lira 55 kuruş, altının gramı ise 968 lira 13 kuruş değerindedir.

Akaryakıt zamları o sektörü bitirdi! Tek tek iflas ediyorlar

Kiracılara müjdeli haber! O parayı artık ev sahipleri ödeyecek

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön