29 / 03 / 2024

İZBAN hattı Tepeköy'e kadar uzatılacak!

İZBAN hattı Tepeköy'e kadar uzatılacak!

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.



TCDD ile  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor. İlçede büyük tepkilere neden olan araç ve yaya üst geçidi projesi ise Torbalı Belediye Başkanının girişimiyle yer altına alındı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projenin ilk etapta motorlu taşıtlar ve yayalar için üstgeçit olarak uygulanmak istendiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşerek sorunu olası sonuçlarıyla kendisine aktardıklarını belirterek şunları söyledi.

“Sayın Kocaoğlu davetimiz üzerine Torbalı’ya geldi. Daha önce yapılan motorlu taşıt ve yaya üst geçidinin ilçede yarattığı sorunu gördü ve projede değişiklik kararı alındı. Böylelikle çok büyük bir yanlıştan dönüldü. Şehircilik, kentleşme, ulaşım ciddi öngörü ve vizyon gerektiriyor. Uyarımızı dikkate alan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kocaoğlu’na teşekkür ederim.”


MOTORLU VE YAYA ALTGEÇİT PROJESİNDE NELER VAR ?

Muratbey ve Tepeköy mahalleleri arasında inşaatına başlanan altgeçit 100 metre dalış 50 metre yol ve metro hattı geçişi ile birlikte 100 metre de çıkış öngörülüyor. Alt geçitin genişliği 7,40 metre gabarisi ise 5 metre olarak hazırlanmış. Projede ayrıca geçide paralel 2,5 metre yaya alt geçidi ve engelli asansörü de bulunuyor. Kazıklı sistem olarak tasarlanan altgeçidin inşasının tamamlanması 1 ay sürecek. İşin süresi 270 iş günü olarak belirlenmesine rağmen ilgili firma çalışmalara yoğunlaşarak projeyi 90-100 iş gününde bitirmeyi hedefliyor.

Yetkililer, yapılan çalışmaların Apti Eren Caddesi, 4550 Sokak, ile 4562 Sokağın yollarında herhangi bir daralma ya da kapanmaya yol açmayacağını da vurguladı.



Hürriyet 


Geri Dön