19 / 04 / 2024

İzdihamlı alışverişe TGSD tepkisi

İzdihamlı alışverişe TGSD tepkisi

TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş, Türk hazır giyim sektörünün, çıtayı düşürerek fiyat odaklı kampanyalarla gündeme gelmesinin önemli sakıncalar içerdiğini söyledi



Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş, dünya markalarına üretim yapan ve bu yanıyla büyük başarılara imza atan Türk hazır giyim sektörünün, çıtayı düşürerek fiyat odaklı kampanyalarla gündeme gelmesinin önemli sakıncalar içerdiğini belirtti. Ahmet Nakkaş yaptığı açıklamada, basında yer alan ve yağmalamaya varan mağaza açılışı ile ilgili haberlerin, sektörün imajını son derece olumsuz etkilediği söyledi. Türkiye'nin hazır giyim sektöründe edindiği kazanımları koruması ve çoğaltması için TGSD olarak büyük bir uğraş verdiklerini anlatan Nakkaş, şöyle devam etti:
"Türk hazır giyim sektörünün 2023 hedefini ve yol haritasını belirlemek için kurumlarımızla birlikte büyük bir çaba harcarken, sektörümüzün yurtiçi ve yurtdışı itibarını zedeleyebilecek, davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Uzun yıllar basic üretim gerçekleştiren sektörümüz, son yıllarda katma değeri yüksek ürünlere odaklanarak ciddi bir başarı grafiği ortaya koydu. Global krizin de etkisiyle gerek iç pazarda gerekse ihracatta yaşadığımız sıkıntı ve güç koşullara rağmen kaliteli üretim, özgün tasarım ve markalaşma çalışmalarına önem ve öncelik verdik. Bu tür kontrolsüz eylemler Türk tekstil ve hazır giyimin bugüne kadarki başarılı çalışmalarını gölgelemektedir."

`Örnek çalışmalar yapılmalı'
TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş, toplum psikolojisini olumsuz etkileyen, doğallığını kaybetmiş ticaretin eninde sonunda Türkiye'ye ve sektörde yer alan tüm çalışanlara zarar vereceğini hatırlatarak, anılan açılışta yaşananların yetkilileri tarafından ihtiyatla gözden geçirilmesini istedi.
Toplumsal zafiyetlerden faydalanma yerine toplumsal fayda sağlayacak örnek çalışmaların ortaya konulmasının daha doğru olacağını belirtti.

Radikal

Geri Dön