20 / 04 / 2024

İzmir 2023’te Barcelona olur!

İzmir 2023’te Barcelona olur!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yıllardan beri Türkiye’nin ikinci havayolu aktarım merkezinin İzmir olması için çaba sarf ettiklerini belirterek umutlu konuştu.



İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yıllardan beri Türkiye’nin ikinci havayolu aktarım merkezinin  İzmir  olması için çaba sarf ettiklerini belirterek, yerel ve merkezi hükümetin ortaklaşa çalışmasıyla birlikte kente ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini söyledi.


Genel seçimler sürecinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a İzmir’e havayolu aktarım merkezi yapılması konusunda bizzat talepte bulunduğunu kaydeden Çolakoğlu, Yıldırım’ın o günkü şartlarda, “İkinci pist yapılmadan böyle bir yoğunluğa çıkılamaz” dediğini ifade etti.


POTANSİYEL İÇİN ÖNEMLİ


Aktarma merkezi projesinin dünyanın her yerinde uygulanan bir sistem olduğunu anlatan Kemal Çolakoğlu, “Aşağı yukarı büyük ülkelerin hepsinde var. Almanya’da Frankfurt ve Münih, ABD’de Chigago, New York ve Atlanta olarak var. Atlanta’nın ikinci aktarım merkezi olmasından sonra Coca Cola gibi birçok büyük şirketin yönetim ofisleri oraya taşındı. Dolayısıyla bu İzmir’in potansiyeli için de önemli. İzmir için Körfez köprü geçişi veya Kemeraltı projesi tabii ki önemli, ancak bunların hayata geçmesi ve işlev kazanması böylelikle mümkün olacak” dedi.


UMUDUMUZ YILDIRIM’DA


İkinci hava aktarım merkezinin yurtdışından gelecek birçok turistin İzmir’e direkt olarak inmesine imkan sağlayacağını dile getiren Çolakoğlu, şöyle devam etti: “O turistler Antalya’ya, Kapadokya’ya veya İstanbul’a gidecek olsun. Ancak İzmir’e inerlerse, ‘2 gün de burada kalayım’ diyecek. Efes’e, Çeşme’ye veya Kemeraltı’na gidecek. Türkiye’den yurtdışına gidecek olanlar da İzmir’e alışacak. Belki 2 gece İzmir’de kalacak. Belki erken gelecek, İzmir’deki OSB’leri gezecek, görecek. İzmir fuarlarına ulaşım çok kolay olacak. İZKA olarak yapılan araştırmalarda İzmir’e gelen turistler kenti çok seviyor, yakınlarına tavsiye ediyor. Ama Türkiye’ye gelen turistlerin neredeyse yüzde 80’i İzmir’i bilmiyor. İzmir bu yolla mükemmel tanınacak. Dolayısıyla ben şu anda İzmir’i havacılık tabiriyle ‘take off’ yani ‘havalanıyor’ durumunda görüyorum. İzmir-İstanbul Otoyolu devam ediyor. İzmir-Ankara arasında hızlı tren ve otoyol çalışması düşünülüyor. Çandarlı Limanı var. Tüm altyapılarımız hazır. İzmir’de OSB’ler tamam. Yeni fuar alanı tamam. Körfezimiz temizlendi. Hafif raylı ulaşım tamam. İzmir sevdalısı olan Binali Yıldırım’ın bu işi çözebileceğine inancımız tam.”


Hürriyet Ege




Geri Dön