18 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'da altyapı yatırımları devam ediyor!

İzmir Aliağa'da altyapı yatırımları devam ediyor!

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa ilçesinde altyapı yatırımlarını, şebeke yenilemelerini ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarına devam ediyor.



Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa ilçesinde altyapı yatırımlarını, şebeke yenilemelerini ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarına devam ediyor.

İzmir’in Aliağa ilçesinde her yıl yaklaşık 5 milyon TL’lik alt yapı yatırımı yapan Gediz Elektrik A.Ş, bölgedeki elektrik şebekelerini yer altına alarak kentte elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefliyor. İlçe genelindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmeyi de amaçlayan Gediz Elektrik A.Ş, elektrik hatlarının yer altına alınması ile birlikte ilave trafo hatlarıyla yüksek gerilim hatlarını da güçlendiriyor.

2014’TE 5 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

Gediz Elektrik A.Ş Aliağa İlçe İşletme Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2014 yılında Aliağa’da Helvacı-Şehit Kemal arası ENH tadilatı yapıldı. Aşağı Şehit Kemal Mahallesi’nin bütün şebekesi yenilendi, yeni bir adet trafo daha devreye alındı. Siteler Mahallesi İZBAN istasyonu bölgesinde aydınlatma tesisi devreye geçirilerek, Atatürk Mahallesi 102 evler bölgesinde üç adet yeni trafo yapıldı ve tüm şebeke yer altına indirildi. Yeni Mahallede bir adet, Pazaryeri karşısında bir adet, Arka plajlar mevkiinde bir adet trafo devreye sokuldu. Belediye arkasındaki sokaklarda da tüm şebeke yer altına indirilirken, Aygaz Caddesinin bir kısmı yer altına alındı.

Aliağa genelinde elektrik hatlarının tamamını yer altına almak için çalışmalarını sürdüren Gediz Elektrik A.Ş, 2015 yılı Ocak ayından itibaren 2 milyon 200 bin TL’lik altyapı yatırımı yaptı. Yatırımlarına 2016 yılında da sürdürecek olan Gediz Elektrik A.Ş, yeni trafo tesisleri, hatların yer altına alınması, aydınlatma ve şebeke yenileme çalışmalarına da devam edeceği öğrenildi. 2016 yılında yapılacak olan yatırımların da 5 milyon TL’yi bulması öngörülüyor.



Hürriyet 


Geri Dön