24 / 04 / 2024

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.



ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.


İhalesi 23 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen “İzmir Alionbaşı Barajı Proje Yapımı" işinin sözleşmesi yetkililer tarafından imzalandı.  İzmir  Alionbaşı Barajı Projesi Narlıdere ilçesinin bin metre güneyinde Alionbaşı Deresi üzerinde yer alıyor. Proje ile yılda 2.4 milyon metreküp su Balçova Barajı rezervuarına çevrilerek, İzmir'in içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca, Narlıdere ilçesi yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hayata geçirilen bu proje ile milli ekonomiye büyük katkı sağlanacağını ifade ederek “Yılda 16 milyon TL gelir artışı elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön