20 / 04 / 2024

İzmir Alsancak Stadı arazisi için şartlı onay!

İzmir Alsancak Stadı arazisi için şartlı onay!

Geçen yıl yıkılan Alsancak Stadı içinde kalan ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan 4239 metrekarelik arsanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne şartlı muvafakat ile bedelsiz tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının ikinci oturumunda, geçen yıl yıkılan Alsancak Stadı içinde kalan ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesine ait olan 4239 metrekarelik arsanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne şartlı muvafakat ile bedelsiz tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


Büyükşehir Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıyı Büyükşehir Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetti. Önemli kararların alındığı toplantıda, Alsancak stadının arazisi içinde kalan Büyükşehir belediyesine ait olan 4239 metrekarelik arsa, 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bedelsiz devri için meclisten oy birliğiyle şartlı muvafakat kararı çıktı. Buna göre plan ve projelerin Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmesinden sonra, bu alanda sadece stadyum, otopark ve spor tesisleri yapılması şartıyla belediye arsasının devri gerçekleştirilecek.


Meclisin gündeminde olan önemli konulardan biri de Menemen ilçesine kurulması planlanan 18 ton kapasiteli tıbbi atık sterilizasyon tesisiydi. Bazı meclis üyelerinin tesis hakkındaki endişelerini dile getirirken Başkanvekili Sırrı Aydoğan, endişelerin yersiz olduğunu dile getirdi. Tesisin sağlık açısından bir sıkıntı yaratmayacağını ve bunun için geç kalındığını aktaran Aydoğan, “Tıbbi atıkları usulüne uygun bertaraf etmek gerekir. Yığılma olacak diye bir şey söz konusu değil. Bir binayla ısıtılarak mikropların öldürülmesidir. Zannediyorsunuz ki böyle bir şey değil. Bu böyle. Manisa’ya götürüyorduk. İşimizi görüyorlardı. Ama artık ihtiyaç oldu. Bize üç tane de katı atık bertaraf tesisi lazım. Bakırçay’da, Kemalpaşa bölgesinde ve Ödemiş bölgesinde yer bulmamız lazım” dedi.


Hürriyet




Haber İzmir 9 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Alışveriş Merkezi mi olacak, rant alanına mı dönecek derken Alsancak Stadı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla sadece stadyum, otopark ve spor tesisleri yapılması şartıyla Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildi.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, yıkılan Alsancak Stadı arazisi içinde yer alan Büyükşehir'e ait 4 bin 239 metrekare hissenin Spor Genel Genel Müdürlüğü'ne devredilmesine onay verdi. Dün akşam görüşülen önerge oybirliği ile kabul edilirken, yasaya göre söz konusu hissenin devrinin, uygulamaya esas plan ve projelerin Büyükşehir Belediyesi'ne iletilmesinden sonra, sadece stadyum, otopark ve spor tesisleri yapılması şartıyla gerçekleşeceği açıklandı. 


Bu gelişmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığının projeleri Büyükşehir'e göndermesi ve ardından stat ihalesinin yapılması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta kulüp başkanlarıyla yaptığı görüşmede Toplu Konut İdaresi, Konak ve Karşıyaka Belediyesi'nin bazı eksik belgeleri tamamlamasından sonra davayla ilgili sorun kalmayacağını açıklamıştı.


GÖZTEPE'DE SORUN YOK 

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu araziye inşa edilecek yeni stat konusunda mülkiyet sorunu bulunmadığını söyledi. Papatya, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi hissesini devretmesinden sonra, arazide hissesi olan 3'üncü şahıslarla anlaşma sağlandığını açıkladı. Talat Papatya, "Şu anda tek sıkıntı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında açtığı dava. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, Başkanımız Mehmet Sepil'e gerekli belgelerin tamamlanmasından sonra sorun kalmayacağını bildirmişti. Bu konuda temyiz sürecini bekliyoruz" dedi. 



İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön