20 / 04 / 2024

İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

 İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol'a taşıt alt geçidi ve kavşaklar yapılarak ulaşım rahatlatılacak. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, yapılacak yatırımlara dair sunum gerçekleştirdi....



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol’a taşıt altgeçidi yapacağını duyurdu. 12 noktadaki kavşak ve yaya üstgeçitlerle Bayraklı’da ulaşım sorunsuz hale gelecek. Ek olarak yapılacak olan bisiklet yolları, köprü ve park alanlarıyla da ilçe farklı bir görünüme sahip olacak.

Milliyet’in haberine göre, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ana planında yer alan Bayraklı’yla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, raylı sistemlerden kavşak düzenlemelerine yapılacak yatırımlara dair bir sunum gerçekleştirdi.

Bisiklet ve yaya yolu

Dilber, “Orta vadede planlanan kuzey raylı sistem hattı, Katip Çelebi Üniversitesi, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova’ya uzanıyor. Kâtip Çelebi Üniversitesi-Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Bornova ve Halkapınar hattı 19 istasyon, toplam 19.5 kilometre olacak. Bu proje kapsamında 111 kavşakta düzenleme öngörüyoruz. Bu kavşakların 12’si Bayraklı’da bulunuyor. Bunlar üzerinde yaya, bisiklet, toplu taşıma ve özel araçlar için yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılacak. Kısa vadede Bayraklı’daki kavşakların 2’sinin imalatı tamamlandı. Diğerleri uygulama programına alınacak ve etap etap yapılacak. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’ndan itibaren Bornova rekreasyon alanına kadar olan güzergâhtaki tüm kavşaklar düzenlenecek” şeklinde açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Alsancak, Bayraklı ve Bornova’da bisiklet yolları yaptıklarını ileten Dilber, “Bisiklet yollarını yaptıktan sonra Bayraklı bölgesinde 39 bisiklet park alanı planlanıyor. Adliyenin arka tarafında bir bisiklet ve yaya yolu köprüsü planlıyoruz. Bisiklet yollarının Alsancak’a da bağlantısı sağlanmış olacak” dedi. Dilber, Bayraklı’da yapılacak kavşak ve yay üstgeçidi projelerinin bittiğini kısa sürede inşasına başlanacağını duyurdu. 

Kentin havasını değiştirir

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe halkının en büyük sıkıntısının denize ulaşamama ve kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek, “Altınyol’u yer altına alabilirsek, en azından bu şikâyetlerden birini bitirmiş oluruz. Bu proje hayata geçirilirse, sahilden Symrna Antik Kenti’ne kadar uzanan bir yürüyüş koridoru oluştururuz. Bu proje, İzmir’in havasını değiştirir” diye konuştu.

Başkan Sandal, kavşaklara kent tarihine ve dokusuna uygun heykeller yerleştirmek istediklerini belirtti, “Tarihi dokuyu hissettirmek istiyoruz. Gerekli düzenlemeleri yaparsanız, heykelleri biz yaptıracağız” diye konuştu.

Bayraklı Şehir Hastanesi Mayıs 2020'de açılacak!


Geri Dön