27 / 04 / 2024

İzmir APM Terminals limanının yeni ofisi açıldı!

İzmir APM Terminals limanının yeni ofisi açıldı!

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı içinde yapılmakta olan, Ege’nin en büyük ve en gelişmiş konteyner terminali olmaya aday APM Terminals limanının Menemen Ulukent’teki yeni ofisinin açılışı yapıldı.



İzmir’in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı içinde yapılmakta olan, Ege’nin en büyük ve en gelişmiş konteyner terminali olmaya aday APM Terminals limanının Menemen Ulukent’teki yeni ofisinin açılışı yapıldı.


Açılışa, Deniz Ticaret Odası (DTO)  İzmir  Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koordinatörü Mehmet Aslan, APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen ile Denizcilik sektörününün ileri gelen firma ve acentelerin yetkileri katıldı.


APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen yaptığı açılış konuşmasında, "Konteyner terminali olarak hareket etmeye hazır olana kadar Ulukent’deki bu ofiste bütün arkadaşlarımızı burada ağırlayacağız ve tüm eğitimlerini burada vereceğiz, burası bizim ikinci evimiz olacak” dedi.


LİMAN İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Aliağa’daki yeni terminallerinde faaliyetlerine başlamak için büyük bir heyecan ve beklenti içerisinde olduklarını, Türkiye’nin en modern, en emniyetli en güvenli ve en büyük konteyner terminallerinden bir tanesi olacaklarını dile getiren Larsen, “Liman inşaatı hızla ilerliyor ve bu yılın 4. çeyreğinde, 1. aşama için tüm inşaat tamamlanmasını bekliyoruz. Bölgedeki ihracatçılar ve ithalatçılar yurtdışı pazarlara doğrudan erişim eksikliğinden muzdarip ve bu bölgedeki sanayi, ekonomik büyüme ve istihdam olanaklarını yeniden düzenliyoruz” ifadelerini kullandı. Liman hakkında bilgiler veren APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, limanın 1.3 milyon TEU kapasite ile Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacağını kaydederek, "APM Ege Terminali Ege Bölgesi’nin ihracat, ithalat ve ticaret yeteneğine hız kazandıracak, Türkiye’yi ve Ege’yi küresel ağa bağlayacak” diye konuştu. Mogens Wolf Larsen’in ardından söz alan Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka ise şunları kaydetti:

"Burada gördüğümüz gibi bölgemizin potansiyeli gün geçtikçe hızla artmakta ve bu artan potansiyele de yabancı yatırımcıların ilgi duyduklarını görüyoruz. APM gibi 38 ülkede 65 liman işletmesi bulunan firmanın Aliağa’da yatırım yapması bizi sevindiriyor. Umarım biz bu avantajı en iyi şekilde kullanarak Aliağa’mız ve ülkemiz lehine imkanlarımız kullanırız."


Milliyet


Geri Dön