19 / 04 / 2024

İzmir Ataşehir'in değeri artıyor!

İzmir Ataşehir'in değeri artıyor!

İzmir Ataşehir'de konutların değerlendiğini söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut projelerinin en önemli özelliğinin lokasyon (konumu) olduğunu vurguladı.



Oturmak ya da yatırım yapmak amacıyla ev alanların birinci kriteri hiç kuşkusuz lokasyon. Yani bölgenin gelişme potansiyelinin yanı sıra ulaşım akslarına. okul, hastane, alışveriş merkezleri gibi önemli noktalara uzaklığına bakılıyor. 


Tabii bu maddelere yeni bir başlık daha eklendi. Ev almayı düşündüğünüz bölgenin ismi... Bunun en güzel örneği ise Çiğli'de yaşanıyor. Düne kadar 'istasyon Altı' olarak bilinen bölgenin isminin 'Ataşehir' olmasıyla birlikte fiyatlarda da ciddi haraketlilik başladı. Bu tespitin sahibi  İzmir  Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ile gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri, kentin gelişen bölgelerini, odanın çalışmalarını ve rol model olması amacıyla hayata geçildiği girişimini konuştuk. 


İzmir Ataşehir in değeri artıyor!


DÜN SATILMIYORDU. ŞİMDİ

 

Faizler nedeniyle konut piyasasında bir durağanlığın olduğuna dikkat çeken Güler, "İnsanlar faiz oranının yüksek olması nedeniyle gayrimenkul yatırımlarını erteliyor. Bu yanlış. Şu an fiyatlar düşük. Bu da yarın için bir fırsat aslında. Faizlerde gerilemeyle, yine güvenli limana yönelişle fiyatlar bir anda uçacaktır, ikinci el konutta ise hareketlilik var. Burada bina bazlı dönüşümün de payı söz konusu. 350-400 bine satılan bir ev kentsel dönüşüme girdiğinde bir yıl içinde 600-700 bin lira oluyor. Düne kadar 70 bin liraya bile zor satılan Karşıyaka Aksoy'da şimdi 350 binden aşağı ev yok" diyor. 


400 BİN LİRALARA ÇIKTI 


İzmir özelinde en büyük hareketliliğin Çiğli'de yaşandığını anlatan Mesut Güneri, bunun nedenini de şöyle aktardı: "Burada üniversitenin yanı sıra şehir merkezinde artık imarlı alanın kalmaması nedeniyle yapılaşmanın kuzeye kaymasının etkisi var. Şu an birçok firmanın projesi bulunuyor. Hareketliliğin en fazla olduğu yer ise Ataşehir. Daha önce istasyon Altı olarak bilinen bölgenin ismi Ataşehir olunca bir anda fiyatlar yüzde 20 arttı. 2.5 yıl önce İstasyon Altı dendiğinde 120 bin liralarda olan daire fiyatlar, bir anda uçtu. Bugün o bölgede 220 ile 400 bin lira arasında değişen fiyatlar konuşuluyor. Kuzeydeki hareketlilik daha da artacak." 


HAZİNE ARAZİSİ IMARA AÇILMASIN AMA... 


İzmir'de yeni imar alanları yaratılması gerektiğini savunan Mesut Güleroğlu, "İnciraltı imara açılsın diyoruz. İnsanlar da. 'Orası bizim ciğerimiz' diyor. Hazîneye ait arazilerin imara açılmasına biz de taraftar değiliz. Ama şahıs arazileri var. Mandalina ağaçları bulunuyor. Orada da bir süreç söz konusu. Güzel bir İmar planıyla bölge rahatlar. Kahramanlarda sıkışıp kalan sağlık tesisleri buraya taşınabilir. Bir de köprü projesi gündemde. Buna İzmir'in İhtiyacı var. Bunlar olursa İzmir'i kimse tutamaz" görüsünü paylaştı. 



BAKKALLAR GİBİ YOK OLMAYALIM DİYE 


Emlakçıların da kendi markasını yaratmasını teşvik etmek amacıyla 2010'da bireysel bir adım atan Mesut Güleroğlu, Binax Gayrimenkul u kurmuş Güleroğlu, "Yıllardır markalaşın diyorduk. Burada da yarın dışarıdan gelen markalarla rekabette elleri güçlü olsun amacımız vardı. Ama bir türlü bu gerçekleşmedi. Sonuçta Türk ün gözünün görmediğine aklı kanaat getirmiyor. Yüzde 100 sermaye He Binax'ı kurdum. Geçmişte oda çatısı altında da çalışmalarımız olmuştu. Bakkallar çağa uyduramadı, simdi yerlerini süpermarketler aldı. Emlakçılığın aynı kaderi yaşamaması adına rol model olacak bir yapı oluşturdum. Su an 9'u İzmir'de, 1'i de KKTC'de toplam 10 şubeye ulaştık" diyerek 2018'de de İstanbul'a açılma planlarının bulunduğunu paylaştı.


Hürriyet Ege 


Geri Dön