19 / 04 / 2024

İzmir Atatürk OSB'ye 21 derslikli okul geliyor!

İzmir Atatürk OSB'ye 21 derslikli okul geliyor!

İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'n 500 öğrencinin eğitim göreceği 21 derslikli okul binası, yeni eğitim- öğretim yılında açılacak.



İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'n 500 öğrencinin eğitim göreceği 21 derslikli okul binası, yeni eğitim- öğretim yılında açılacak. 


İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ nde Sanayici Nedim Uysal’ın katkıları ile inşasına başlanan okul 2016- 2017 eğitim- öğretim yılında yeni binasında hizmete başlayacak. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “2 yıl önce geçici binasında öğrenci kabul etmeye başlayan okulumuzu yeni binasına taşımanın heyecanı içerisindeyiz. Sanayinin içinde, 14 bin metrekare kapalı alana sahip okulumuz çağdaş ve ileri teknolojinin tüm imkanlarına sahiptir. Öğrencilerimizin eğitim dışında sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda da gelişimlerine olanak sağlayarak, okulumuz bünyesinde bulunan konferans salonu, spor salonu, 21 derslik, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları, tam donanımlı atölye ve laboratuarları ile sağlıklı, üretken ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sağlanan bu olanaklar sayesinde çocuklarımızın yaratıcı düşüncelerinin önü açılacak, Ar-Ge ve yeniliğe bakışları ülkemize rekabet gücü kazandıracak düzeye çıkacaktır" dedi.


Uğurtaş, 500 öğrenci kapasiteli okulda öğrencilerin tamamının eğitim-öğretim, kıyafet, kitap, kırtasiye, ulaşım ve yemek dahil olmak üzere yüzde 100 burslu okuyacağı bilgisini vererek, öğretim programının sanayicinin gerçek ihtiyaçlarının belirlenmesiyle hazırlandığının altını çizdi. Bölge ve ülke sanayisine değer katabilecek öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uğurtaş sözlerine şöyle devam etti: 


“Öğrencilerimizin mesleki ve teknik yeterliliklerinin yanı sıra davranışları ve sosyal yaşam becerileriyle de topluma ve ülkelerine yararlı bireyler olmaları için gayret gösteriyoruz. Bu nedenle, eğitim kadromuzun ve öğrencilerimizin seçiminde son derece titiz davranıyoruz. Bu özveriler doğrultusunda okulumuzun en kısa zamanda İzmir’de ve Türkiye’de adı anılır bir konuma geleceğinden şüphemiz yoktur. Okulumuza öğrencilerimiz ve velileri tarafından her yıl artarak devam eden ilgi bize yürüdüğümüz yolun doğru olduğunu göstermektedir."



Hürriyet 


Geri Dön