26 / 04 / 2024

İzmir Balçova'ya yeni yatırımlar geliyor!

İzmir Balçova'ya yeni yatırımlar geliyor!

İzmir Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “İsterseniz caddeleri altınla kaplayın. İçinde yaşayan insanlar mutlu olmadıkça bir anlamı yok” dedi.



İzmir Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Balçova'da yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için çalıştıklarını vurguladı




12 yıllık görev sürenizde Balçova’da neyi değiştirdiniz? 


Öncelikle belediyenin halka bakışını değiştirdik. Biz o koltuklara halka hizmet için geldiğimizi, önce halkımıza inandırdık. Çünkü yıllar boyunca yerel yöneticiler kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının üstünde tutmuşlar. Benim önceliğimde her zaman Balçova halkının mutluluğu ve huzuru vardır. Vatandaşların iyi, kaliteli ve eşit hizmete en kısa sürede ulaşması, birincil çalışma prensibimdir.


Yani benim önceliğim yatırımdan çok insanların mutlu olmasına dayalı bir hizmet anlayışıdır. Yatırım yapmıyor muyuz? Elbette yapıyoruz ama benim sürekli söylediğim bir söz vardır; “İsterseniz caddeleri bir santimetre altınla kaplayın. İçinde yaşayan insanlar mutlu olmadıkça bir anlamı yok.” Balçova’da yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için çalışıyoruz.


 Mutlu olup olmadıklarını nasıl anlıyorsunuz?


Ben göreve başladığım zaman ilk iş olarak örgütlenmemi hazırladım. Şimdi Türkiye’nin birçok şehrinde aynısı veya benzerleri kurulan semtevlerimiz var. Kadınların el beceri kurslarına katıldığı, bunun yanında sosyal kazanımlar edindiği bir örgütlenme.


Kadınlar burada hem para kazanıyor hem de siyaset ve sosyal hayatta etkili oluyor. Sokağının, mahallesinin sorunlarını yüksek sesle dile getiriyor.


Yolda arabamı durdurup, ‘Başkan buranın parkına bakım yapılmadı, buradaki çöp zamanında alınmadı’ diye hesap soruyor artık kadınlar. Benim amaçladığım da buydu zaten. Özellikle kadınlar hayatın içinde olsun, herkese karşı hakkını her zaman arasın.



“OKULLARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ” 



 Kadınlar semtevlerinde para da kazanıyor mu?


Evet, hem de çok ciddi para kazanan kadınlarımız var. Biz önce malzeme ve kurs verip el becerileri öğrenmesini sağlıyoruz. Sonra ya bireysel olarak ya da bizim açtığımız standlarda ürünlerini satıp para kazanıyorlar. Bir de sosyal dayanışmayı güçlendirdi kadınlarımız. Bir kooperatif kurdular. Şimdi bir de aşevi açtılar.



Posta



Geri Dön