23 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...



Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında  İzmir  Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

30 Ekim’de İzmir’i vuran depremi kimimiz unutmuş olabilir. Ancak özellikle Bayraklı’nın Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet mahallelerinde oturanların bu depremi unutması, inanın mümkün değil.

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Depremle birlikte birçok bina yıkıldı, birçoğu da ağır ve orta hasar aldı. Ağır hasarlı olan binaların tamamı yıkıldı. Molozlar toplandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan evlerin yenilerinin  TOKİ  tarafından yapılacağını söyledi, en geç bir yıl içinde tamamlanacağının sözünü verdi. Bakanlık yetkilileri, depremin vurduğu Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet mahallelerinde 7 proje alanı belirledi. Mimarı, projeleri hazırladı. TOKİ, yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmak için yapım ihalesine çıktı. İhaleyi alan firmalara yer teslimi bugün yarın yapılacak.

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

7 proje alanında 1178 2+1, 266 adet de 3+1 ev inşa edilecek. Toplam konut sayısı 1444, dükkân sayısı ise 208 olacak. Bayraklı Şehir Hastanesi’nin hemen yanındaki rezerv alanda yapılacak konut adedi de 5 bin 100 olacak. Bunların 1734’ü 2+1, 2 bin 856’sı 3+1, 510’u ise 4+1 şekilde tasarlanacak. Rezerv alanla ilgili ihale süreci devam ediyor. Yeni yapılacak binalar elbette bize eskiyi unutturmayacak!

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!


Geri Dön